Kansloze nederlaag Poolster

Poolster is er op het kunstgras van SC Stadspark niet in geslaagd om een punt te pakken. Dat zat er gedurende het duel eigenlijk ook geen moment in. De gehavende Spijksters gaven niet thuis in het duel met de Stadjers en gingen dan ook kansloos met 3-0 onderuit.

Dat het voor de ploeg van trainer Jeroen de Munck een lastig karwei zou worden om succes te boeken, was op voorhand al wel duidelijk. De geelzwarten moesten teveel mutaties zien op te vullen om in ieder geval een representatief team op de been te kunnen brengen. ‘Dat is een beetje het manco van de eerste competitiehelft. We hebben volgens mij nog niet één keer zo kunnen spelen als we zelf voor ogen hadden’, aldus de coach.

Ook in Groningen was het weer puzzelen geblazen. Op het spelersformulier ontbraken Dennis Smit, Erik Rentema, Tom Dijkman, Johan Dijkman, Richard Hofstee en Marcel Werkman. In Groningen lag de bal al na drie minuten achter doelman Kees Dijkman. Een bal van achteruit schoot door en belandde voor de voeten van Louis Hut. Die had geen moeite om de sluitpost te passeren: 1-0.

Poolster wist daar weinig tegenover te stellen. De gasten hobbelden constant achter de feiten aan en er lukte vrij weinig. ‘Dit is eigenlijk de eerste wedstrijd van het seizoen dat we verstek hebben laten gaan’, zegt De Munck.

Met die ene treffer op het bord brak ook de rust aan en dus mocht Poolster hopen dat er in het tweede bedrijf nog iets te halen zou zijn. Dat bleek ijdele hoop, want behoudens wat kleine kansjes konden de bezoekers ook nu niet overtuigen. Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Torenbosch. Hij startte een solo, stuurde enkele verdedigers het spreekwoordelijke bos in en passeerde Dijkman voor de tweede keer: 2-0. In de slotfase werd het ook nog 3-0 door een voltreffer van Robert Oldengarm.

Voor Poolster een wedstrijd om snel te vergeten, vindt ook De Munck. ‘Het was gewoon niet best. SC Stadspark heeft volkomen verdiend gewonnen. We hebben geen enkele aanspraak op een succesje kunnen maken. Onder de streep was het gewoon onvoldoende wat we hebben laten zien.’

De coach is blij dat de winterstop is aangebroken. Terugkijkend op de eerste helft van de competitie zegt hij: ‘We hebben wedstrijden gespeeld waarin we meer hadden verdiend. We kunnen met veel ploegen meekomen, maar halen te weinig rendement uit duels waarin wel winstkansen liggen. Ik denk daarbij onder andere aan de duels tegen De Pelikanen, SC Loppersum en De Heracliden.’

De Munck weet dat zijn club het ook na de winterstop niet gemakkelijk zal krijgen om zich in de derde klasse te handhaven, maar hij heeft goede hoop dat Poolster betere resultaten zal weten neer te zetten als het team, op de nog lang niet volledig herstelde Jeroen de Groot na dan, weer compleet is.

 

No Replies to "Kansloze nederlaag Poolster"