VVS snoept punten weg bij Middelstum

Middelstum heeft het laatste duel voor de winterstop verloren. Op eigen veld gingen de manschappen van trainer Jan Jaap Zijlstra met 1-2 onderuit tegen VVs uit Oostwold. Daarmee sluiten de Middelstummers de eerste competitiehelft enigszins teleurstellend af.

Nog een keer vlammen voor het thuispubliek. Het leek gemakkelijker gezegd dan gedaan op het voor beide teams loodzware veld. Van sportief vuurwerk kwam niet veel. Middelstum begon matig en zag een veel gretiger VVS tegenover zich staan. Dat de gastheren hun opponent in het zadel zouden helpen, zal waarschijnlijk niet als opdracht in het spoorboekje hebben gestaan. Toch gebeurde dat wel.

VVS kreeg de openingsgoal in de schoot geworpen toen een te korte terugspeelbal op de 17-jarige doelman Jeroen Mus door Gerjan Drent werd opgepikt en tegen het nylon geschoten: 0-1. Binnen het half uur leek Middelstum zichzelf de das om te doen toen het in defensief opzicht opnieuw haperde. Mus had een overtreding nodig om Pieter Kelder af te stoppen en deed dat binnen het strafschopgebied. De penalty werd door Kelder zelf verzilverd: 0-2.

De Middelstummers hadden nog een helft om een en ander recht te breien. Veel keus bleef de gastheren ook niet. Na de doelwisseling werd zonder veel omhaal de weg naar het Oostwolder doel gezocht. De gasten moesten niet alleen terug, maar vielen ook ver terug. Er was geen spoor terug te vinden van het team dat aan de leiding was gekomen. Kennelijk was de energie tijdens de thee in de kleedkamer achtergebleven. VVS bakte er namelijk helemaal niets meer van.

De thuisclub kreeg mogelijkheden genoeg om de achterstand te verkleinen, maar miste het beslissende schot. Lange tijd leek het er op dat het door de hoeven gezakte VVS het eindsignaal schadevrij zou halen. Vier minuten voor het eindsignaal was het echter alsnog raak. Wessel Oosterhof zorgde voor de aansluiting (1-2) maar de treffer kwam te laat om de te gemakkelijk opgelopen achterstand helemaal weg te poetsen.

Trainer Henk Tuin van VVS was uiteraard blij met de overwinning. ‘De tweede helft was van onze kant niet om aan te zien. We zijn alleen maar aan het verdedigen geweest. Ik weet wel waar het aan ligt. Een aantal spelers as op stap geweest. Kennelijk zat dat uitje nog bij hen in de benen. Als ik heel eerlijk ben zou een gelijkspel terecht zijn geweest, maar mij hoor je niet klagen.’

Reden tot klagen had zijn collega Zijlstra wel. ‘Ja, we geven die doelpunten natuurlijk veel te simpel weg. Dat mag niet gebeuren. Maar goed, we hebben er na de rust alles aan gedaan om de zaak te repareren. Het is jammer dat de aansluitingstreffer pas in de slotfase viel. Nu blijft er toch een gevoel van teleurstelling over.’

Zijlstra blijft overigens nog een jaar langer bij Middelstum. Over zijn beweegredenen zegt hij: ‘Er valt nog wel wat te doen hier. We hebben kwaliteit genoeg in huis, maar krijgen op dit niveau geen ruimte om te voetballen. Als dat niet gaat moet je meer energie in een wedstrijd stoppen om een en ander naar je hand te zetten en dat ontbreekt er nog wel eens aan. We zullen wel zien wat de tweede competitiehelft oplevert. We bekijken het wel per wedstrijd. Over het eerste deel kan ik kort zijn, die was teleurstellend.’

* Middelstum – VVS 1-2 (0-2).
Gerjan Drent 0-1; Pieter Kelder 0-2 (strafschop); 1-2 Wessel Oosterhof

No Replies to "VVS snoept punten weg bij Middelstum"