Viboa onderuit bij Buitenpost

Terwijl de laatste resten sneeuw uit het land werden gejaagd, werd er eindelijk ook weer eens gevoetbald. Nog niet op grote schaal, maar toch. Het Winsumer Viboa ging op bezoek bij Buitenpost. Op voorhand was al wel duidelijk dat de ploeg van scheidend trainer Ron de Boer het zwaar zou krijgen en dat bleek ook uit te komen. De Friezen wisten de confrontatie met 4-0 te winnen.

Viboa begon vrij aardig aan het treffen en kreeg de eerste de beste mogelijkheid bijna in de schoot geworpen door de veel te aarzelend ingrijpende Buitenposters. Deshley Storm zocht zich een weg richting het doel van van de gastheren en legde af op de meegelopen Wouter Bloem. Meer dan een verdediger wist Bloem echter niet te raken en dus ging er een grote kans verloren. In de tegenstoot waren de gastheren dodelijk precies. Joop Pijnacker wist de bal bij Dorian Berisha te krijgen en die wist de thuisclub op voorsprong te zetten: 1-0.

Er zat overigens wel een luchtje aan de treffer, want het had er alle schijn van dat Pijnacker vanuit buitenspelpositie was vertrokken. De assistent-scheidsrechter had dit kennelijk iet gezien en dus kwam de goal op het bord te staan.

Jorrit Terpstra had treffer nummer twee op de pantoffel, maar joeg het leer voorlangs. Viboa had de pech dat een kopbal van Flaviou Fatima via goalie Robert van der Laan op de lat belandde en aan de andere kant had De Vries de marge moeten verdubbelen. Hij wist het voorbereidende werk van Berisha echter niet te verzilveren. Namens Viboa probeerde Niels van Dalen tot succes te komen. Zijn schot vloog echter hoog over de deklat.

De bezoekers claimden een strafschop toen Wouter Bloem onderuit ging. Arbiter De Wit uit Groningen zag echter geen overtreding in het duel dat Bloem met verdediger Wim de Vries was aangegaan. Het was daarna Buitenpost dat het initiatief naar zich toe trok.

Nadat er geel was getrokken voor de Winsumers Arvin Knol en Reijer Kooijinga had Pijnacker de 2-0 op zijn schoen liggen maar meer dan een corner bleef er niet van de kans over. Nadat ook Wouter Bloem de gele kaart had gezien, was de laatste mogelijkheid in het eerste bedrijf voor Viboa. Van Dalen kwam oog in oog met doelman Van der Laan te staan. De doelman wilde echter van geen wijken weten. Het was opmerkelijk hoe lichtzinnig Viboa in het eerste bedrijf stond te verdedigen, maar minstens net zo gemakkelijk liet Buitenpost na om het duel al voor de thee te beslissen.

De Boer liet na de doelwisseling twee verse krachten opdraven. Bauke Hoekstra en Heinze Andringa waren in het veld gekomen voor Peter Pettinga en Arvin Knol. Veel leverde de omzetting niet op. Toch was het ook nu Viboa dat als eerste gevaarlijk wist te worden. Wouter Bloem ging er aan de rechterkant vandoor maar leverde een zwakke voorzet af. Een paar minuten later kreeg hij een herkansing. De voorzet had door Hoekstra op doel geschoten moeten worden, maar de invaller lepelde het leer over de deklat.

Na driekwart wedstrijd moest Bouwman opnieuw vissen. Dijkstra liet zich uitgebreid feliciteren toen de 2-0 een feit was. Nadat Pijnacker een voorzet van Simon Schreiber tegen het nylon had weten te jagen, was de wedstrijd definitief gespeeld: 3-0. Het was Dijkstra die met zijn tweede van de middag de eindstand op de borden bracht: 4-0. Aan de zijde van Viboa kon nog wel een schot van Rick Schaaphok genoteerd worden, maar ook nu liet goalie Van der Laan zien dat hij zijn mannetje stond.

Het team van Rene van der Weij boekte een verdiende zege, al had Viboa meer met de geboden mogelijkheden moeten doen. Men was echter te onnauwkeurig en speltechnisch zakte een aantal spelers, figuurlijk gesproken, door het ijs. Ron de Boer zal de komende tijd alles uit de kast moeten halen om zijn team voor degradatie te behoeden. Zaterdag kan een stap in de goede richting worden gezet als BCV op bezoek komt. De ploeg uit Bergum voert momenteel de onderste zeven in de eerste klasse E aan.

* Buitenpost – Viboa 4 – 0 (1 – 0).
Dorian Berisha 1-0; Rob Dijkstra 2-0; Joop Pijnacker 3-0; Rob Dijkstra 4-0

No Replies to "Viboa onderuit bij Buitenpost"