DIO neemt winst mee uit Sliedrecht

De heren van DIO-Bedum hebben een belangrijke overwinning geboekt op Sliedrecht Sport. In Sliedrecht werd met 1-3 gewonnen. Dankzij slechte resultaten van de concurrentie, vinden de Bedumers zichzelf terug op de tweede plaats in de Topdivisie.

DIO lijkt naar twee verloren wedstrijden oprij weer langzaam de weg omhoog terug te vinden. Vorige week werd in eigen huis nog gewonnen van Compaen. Deze overwinning gaf weer het nodige vertrouwen voor de wedstrijd tegen Sliedrecht. Die ploeg kent momenteel een slechte fase. De ambities van de ploeg zijn hoog, maar het spel laat de laatste tijd te wensen over. Dankzij enkele nederlagen hebben de heren uit Sliedrecht en rode lantaarn overgenomen van USC US. Een plek die niet past bij een ploeg die voldoende talent en ervaring heeft voor een hogere notering.

In de eerste set was het de thuisploeg die iets beter aan de wedstrijd begon. Sliedrecht wist al snel een gaatje van drie punten te slaan en uit te lopen naar een 4-1 voorsprong. Reden genoeg voor de coach van DIO om een time-out aan te vragen. Dit leek ook meteen te helpen, want enkele punten later was de stand alweer in evenwicht, 5-5. Vanaf dat moment nam DIO ook meteen de leiding over. De Bedumers wisten stukje bij beetje verder uit te lopen.

Dit had mede te maken met een hoge foutenlast bij de thuisploeg, maar ook door een sterk spelende Thijs Homan. De spelverdeler van DIO blokte meerderde keren de bal van de tegenstander hard af. Bij een stand van 11-19, leek het erop dat DIO de eerste set eenvoudig naar zich toe zou trekken. Sliedrecht kende echter een opleving en kwam weer dichterbij. Het verschil bleef slechts twee á drie punten in het voordeel van de Bedumers, wat uiteindelijk ook genoeg was voor setwinst (22-25).

Ook in de tweede set was het Sliedrecht dat beter uit de startblokken kwam en een 4-1 voorsprong pakte. Vervolgens was het DIO dat vijf punten oprij maakte en de leiding overnam. Bij een stand van 8-12 moest de coach van Sliedrecht weer ingrijpen middels een time-out. Dit had meteen effect. De thuisploeg kwam weer terug in wedstrijd en trok de stand weer gelijk, 14-14. De foutenlast lag een stuk lager bij Sliedrecht, waardoor DIO harder voor de punten moest werken. Sliedrecht wist vervolgens weg te lopen en de tweede set binnen te halen met 25-21.

Set nummer drie begon voor DIO-Bedum een stuk beter dan de voorgaande twee sets. Al snel kwamen de heren op een 2-5 voorsprong. Dit gaatje werd later nog verder uitgebreid. Bij een stand van 11-16 leken de Bedumers weer op rozen te zitten, maar ook nu kwam Sliedrecht sterk terug en nam aan het eind van de set de leiding over, 22-21. Een sterk serveerde Michael ter Veer zorgde met een lastige floater voor de nodige druk bij Sliedrecht. De thuisploeg kreeg de bal niet onder controle. DIO pakte vervolgens vier punten oprij, waardoor set nummer drie met 22-25 naar Bedum ging.

In de vierde set leek het gedaan met Sliedrecht. DIO gooide er nog een schepje bovenop en pakte al snel een ruime voorsprong van zes punten. Aanvoerder Jan Bakker, die in de eerste set het thuispubliek tegen zich kreeg, zorgde er met zijn harde sprongserve voor dat het publiek nu wel stil werd. DIO gaf de voorsprong niet meer uit handen en pakte de vierde en tevens laatste set overtuigend met 19-25.

Zaterdag spelen de mannen van DIO-Bedum thuis tegen de nummer vier HLB Van Daal/DS. Het verschil tussen beide teams is slechts twee punten. De Bedumers zullen er alles aan doen om de punten in eigen huis te houden.

No Replies to "DIO neemt winst mee uit Sliedrecht"