Holwierde boekt zege op Velocitas

Holwierde heeft een verdienstelijke overwinning behaald op het stad-Groninger Velocitas. De bezoekers gingen na een 2-0 ruststand met 3-0 onderuit op het Holwierder sportpark Katmis.

Met minder dan drie punten zou het team van trainer Eddy Tuik waarschijnlijk ook geen genoegen hebben genomen. Toch was een zege niet zo vanzelfsprekend, want de Holwierders wisten nog maar al te goed dat de confrontatie van destijds niet meer dan een 2-2 remise had opgeleverd. ‘Het was voor ons gewoon zaak dat we ze snel op achterstand zouden zetten, waardoor er misschien iets zou breken’, aldus Tuik.

Zijn wens werd verhoord. Binnen tien minuten lag de eerste goal achter de doelman van de Stadjers. Een voorzet van Christian van der Broek belandde op het hoofd van Teun Westerhuis. Deze knikte onberispelijk raak: 1-0. Holwierde bleef de betere ploeg, maar beging vaak de fout om op het middenveld onnodige overtredingen te maken. Door middel van de vrije trappen probeerde men onheil in het strafschopgebied van Holwierde te stichten, maar de thuisclub gaf geen krimp.

Na een half uur voetballen op het toch wel vrij zware veld was het andermaal raak. Uit een corner van Yirsan Bouman kopte teamgenoot Ryan Semmens de bal voor de tweede keer tegen het nylon: 2-0. Tijdens de thee hamerde Tuik er bij zijn spelers op dat ze minder onnodige overtredingen moesten maken en dat was niet tegen dovemansoren gesproken.

Het tweede bedrijf zag er beter uit en het duel al snel definitief beslist toen er een strafschop aan de gastheren werd toegekend. Jurrely Torbed werd onderuit getrokken en de scheidsrechter van dienst kon niets anders doen dan de bal op de stip deponeren. Peter Bouwsema besloot dit klusje op zich te nemen en bepaalde de eindstand op 3-0.

Coach Tuik was na afloop een tevreden man. ‘We waren het aan de stand op de ranglijst verplicht om dit duel te winnen. Van onze kant was het een meer dan verdienstelijke wedstrijd. Door de zege blijven bovenin meedoen.’

* Holwierde – Velocitas 3-0 (2-0). Teun Westerhuis 1-0; Ryan Semmens 2-0; Peter Bouwsema 3-0 (strafschop).

No Replies to "Holwierde boekt zege op Velocitas"