DRC Phoenix deelt pak slaag uit

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl stonden zondag op het eigen veld voor de ontmoeting met The Pickwick Players uit Deventer. Prettige herinneringen zullen de Deventenaren niet aan het uitje hebben overgehouden, want ze werden met een 64-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Met de vele fouten nog vers in het geheugen die tijdens het duel van de afgelopen week werden gemaakt, wist Phoenix dat men daar de wedstrijd weer terug in het voordeel kon krijgen. De Delfzijlsters begonnen de thuiswedstrijd sterk en zeer oplettend en lieten hun opponent geen mogelijkheid om op gang te komen. Het werd in het begin van de wedstrijd al snel duidelijk wie dit duel de ‘hogere hand’ zou hebben.

Zowel in de scrum als in de loop waren het de scrummers die elkaar zeer goed deden volgen. Fase na fase werden er steeds weer meters gewonnen. Ook in de lijn was de snelheid en behendigheid volop aanwezig. Passes kwamen goed aan en balbezit bleef behouden.

Dit spelbeeld bleef de hele wedstrijd intact. The Pickwick Players moesten het eraan geloven en hadden al snel door dat ze geen mogelijkheid zouden om punten te scoren. Het werd een keurige wedstrijd voor Phoenix, die met een 64-0 stand werd afgesloten. Zondag speelt Phoenix opnieuw thuis. Dan komt koploper Zwolle op bezoek. De kick-off is om half drie.

No Replies to "DRC Phoenix deelt pak slaag uit"