Eerste thuisnederlaag DRC Phoenix

Voor de rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl stond zondag de thuiswedstrijd tegen koploper Zwolle op het programma. De Havenkanters hadden sinds de verhuizing van het sportpark Uitwierde naar het Farmsumer sportpark aan het Zwet nog niet op eigen grond verloren. Na een boeiend duel moesten ze echter hun meerdere in de lijstaanvoerder erkennen.

Phoenix had nog wat goed te maken, want de vorige wedstrijd tegen Zwolle verliep desastreus. De Delfzijlsters kregen destijds een 50-0 nederlaag te slikken. Voor de toeschouwers was het een prachtige wedstrijd om te zien, want er werd goed gespeeld. Het hele veld werd benut en beide teams probeerden op alle manieren de eerste try te drukken.

Door elkaar goed op te volgen, was het Zwolle dat door de verdediging van DRC Phoenix wist te breken en de eerste try van de wedstrijd maakte. Niet veel later wisten de gasten wederom door de verdediging te breken en nog een try te scoren.

Met een 0-12 achterstand moest Phoenix zorgen dat men de rug recht zou houden om niet weer tegen een grote nederlaag aan te lopen. Phoenix wist na veel terreinwinst de driekwarten te bereiken die door de verdediging van Zwolle braken en de eerste try op het scorebord lieten zetten.

De thuisclub wist weer terug in de wedstrijd te komen. Door dicht bij de tryline van Zwolle te spelen kwam er een losse bal in het trygebied van de gasten terecht. Phoenix zag dit meteen en dook als een valk op zijn prooi . De bal werd gedrukt en zo stond er bij rust een 10-12 achterstand op het bord.

Zwolle had het zwaar. Dat lieten de bezoekers naderhand ook weten. Volgens hen was het tot nu toe de zwaarste wedstrijd in de competitie die ze gespeeld hadden. Het spel ging in de tweede helft gelijk op. Zwolle wist een try te drukken waarop Phoenix kon reageren door ook een try te scoren.

De bezoekers wilden het duel per sé winnen en wisten0DRC  Phoenix op de tryline te krijgen. Hier speelde het gebeuren zich bijna een kwartier af. Zwolle kreeg het echter niet voor elkaar om een try te drukken, zelfs niet met penalty’s vijf meter voor de tryline.

Phoenix stond sterk en wist de bal na meerdere pogingen van Zwolle dan ook weg te krijgen. Pech voor de Delfzijlsters was dat een voorwaartse van Zwolle zo goed op snelheid lag dat hij, met de verdediging van Phoenix aan zijn broek, door wist te lopen en een try voor Zwolle produceerde.

De gastheren speelden goed, lieten herhaaldelijk hun tanden zien, maar konden niet voorkomen dat Zwolle er met de winst vandoor ging. Het eindsignaal klonk bij een stand van 15-26. DRC Phoenix speelt zondag in Delfzijl tegen RC Feanster uit Heerenveen.

No Replies to "Eerste thuisnederlaag DRC Phoenix"