Dames LSV nipt langs DIO Bedum

In de promotieklasse A stond zaterdag de ontmoeting tussen thuissclub LSV D1 en DIO Bedum D2 op het programma. Twee weken eerder stonden beide teams in Bedum tegenover elkaar. Toen gaven de Lopsters een 0-2 voorsprong uit handen en verloren uiteindelijk met 3-2. In de eigen Boshal trok LSV wel aan het langste eind. In een niet hoogstaande partij, waar de spanning veel vergoedde, was de thuisclub in de vijfde set net de betere en won men met 3-2, De setstanden waren 22-25, 25-17, 28-26, 11-25 en 15-13.

Voorafgaande aan de partij was al duidelijk dat spelverdeelster Esther Doff van LSV vanwege nekklachten niet zou spelen. Haar vervangster Loes Hoogstra, die lange tijd afwezig was geweest, speelde een zeer behoorlijke wedstrijd. DIO had hetzelfde probleem. Spelverdeelster Carry Lanenga ontbrak en werd vervangen door Leonie Simons. In de eerste set waren de gasten de bovenliggende partij. LSV kreeg weinig vat op de aanvallen van Kirsten Japenga en op 6-10 moest coach Pieter Postma zijn troepen voor het eerst naar de kant halen.

Daarna brak een periode aan waarin er weinig direct werd gescoord. De punten vielen vooral door fouten. Het was LSV-aanvalster Gineke Hoekzema die opstond en haar team naar 20-20 wist te leiden. Het publiek werd hierna helaas niet meer verwend. Alle punten kwamen die volgden kwamen tot stand door fouten. Alleen het laatste punt werd goed binnen geslagen door DIO-mid Aline Schutter.

Ook het begin van de tweede set was rommelig, maar daarna was LSV goed bij de les. Bedum wist de serve van Suzan Haak niet goed te verwerken en het was weer Hoekzema die goed stond aan te vallen. Op 16-13 scoorde de thuisploeg vier keer op rij. DIO kwam nog terug tot 20-16 maar daarna was het over. De derde set vergoedde daarna veel. Beide ploegen streden voor ieder punt, het publiek ging achter de thuisploeg staan en dat leverde een spectaculaire set op.

Tot 7-7 ging het gelijk op, maar een aantal pass-fouten zorgden ervoor dat LSV op 7-11 de eerste time-out moest nemen. De Bedumers gingen echter rustig door en een serve-serie van Aline Schutter tilde de stand zelfs naar 9-17. Mirjam Meruma kwam hierna midspeelster Elise Kamminga vervangen. Een mooie tipbal van de goed spelende Sophie Nauta leidde de terugkomst van LSV in.

En het was weer de serve van Haak die bij DIO voor grote problemen zorgde. Gelegenheidscoach Edwin ten Kate bracht hierop Melanie Reiffers voor Inge Lap in het veld. Zij wist even later een prachtige redding van libero Marit Kauw met een laatste krachtsinspanning in een punt om te zetten: 17-20. Bij LSV kwam Martina Haak-Snoek in het veld. Ze was in haar eerste actie weinig gelukkig toen ze na aan lange rally de bal in het net prikte. Met drie succesvolle serves was ze echter wel verantwoordelijk voor de 22-22 tussenstand.

In de rally’s was het vooral mid Judith Tack die de hoofdrol vertolkte. Blokkerend zat zij er prima bij en aanvallend werkte ze het setpunt van DIO weg: 24-24. Het volgende setpunt werd door Meruma hard weggeslagen. Aan de andere kant deed mid Marin de Roo precies hetzelfde: 26-26. Een slechte setup kon hierna niet goed verwerkt worden door de Bedumers en dat betekende 27-26 en de tweede time-out voor de gasten. Gineke Hoekzema sloeg via het blok daarna de illusies van DIO aan flarden, De set eindigde in 28-26 en dat betekende een 2-1 voorsprong voor LSV.

Dat DIO hierdoor niet uit het veld geslagen was, bleek wel uit de vierde set. Met veel servedruk en gevarieerd spel denderden ze over LSV heen en binnen de kortste keren stond het 11-25 waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. In deze set was het verschil weer miniem.

Na de wissel op 8-7 ging het tot 11-11 gelijk op. Een uit geslagen bal van DIO zorgde voor het eerste gaatje: 13-11. De bezoekers vochten zich echter weer terug naar 13-13. Ze leken zelfs op voorsprong te komen, maar attent reageren van Loes Hoogstra maakte dat LSV het eerste matchpoint kreeg. Die werd door een prima blok van Martina Haak-Snoek meteen verzilverd. Een zwaar bevochten zege voor de Lopsters in een wedstrijd waar beide ploegen aanspraak op de winst mochten maken.

No Replies to "Dames LSV nipt langs DIO Bedum"