Stedumer nationaal kampioen judo

Djemen Hogerman uit Stedum is zaterdag bij Omnisport in Apeldoorn Nederlands kampioen geworden in de gewichtsklasse Jongens onder 15 jaar tot 60 kilogram. Hij versloeg in de finale Muslim Adashev.

Na het behalen van de winst bleef de 13-jarige aanvankelijk erg rustig. In een later stadium drong pas goed tot hem door wat hij had gepresteerd en was er uiteraard de blijdschap. Vorige maand wist de Stedumer tijdens de Dutch Open Espoir in Eindhoven brons te pakken.

Het is geen sinecure wat Hogerman allemaal doet om zijn doelen te bereiken. Hij doet twee ochtenden aan krachttraining, traint twee avonden in de week judo en is zelfs een avond in Heerenveen te vinden bij de Stichting Judo Topsport Noord-Oost Groningen. Het instituut dat topsporters begeleidt, traint en coached. Ook loopt hij, onder begeleiding van Garmt Zijlstra, op vrijdag stage bij Judoclub Sakura in Eelde.

De leerling van het Werkmancollege, die een aangepast lesrooster heeft, en student van de Topsporttalentschool in Groningen doet 9 april mee aan het NK judo onder 18 jaar in Leek en gaat in juni opnieuw naar Venray voor een internationaal toernooi. Vorig jaar wist hij daar de derde plaats te bemachtigen. Eind april begin mei vertrekt de tiener voor een driedaagse trainingsstage in Berlijn.

No Replies to "Stedumer nationaal kampioen judo"