Daverende sensatie Wagenborger Boys

Wagenborger Boys heeft voor een daverende verrassing gezorgd door het ongenaakbare Sweel de eerste nederlaag van dit seizoen toe te dienen. Sterker nog, het betekende zelfs het eerste puntverlies van de ploeg uit het Drentse Zweeloo. Het team van trainer Erik Hiemstra, ongekroond koning van de gelijke spelen in de 5e klasse E van het zaterdagvoetbal, wist de uitwedstrijd met 2-3 te winnen.

Wie op voorhand had kunnen gokken op de uitslag van het treffen tussen Sweel en Wagenborger Boys en de bezoekers als winnaar had getipt, zou waarschijnlijk een aardig bedrag hebben gewonnen. Sweel wist tot aan dit weekend alle competitieduels te winnen en leek de competitie zonder puntverlies te zullen afsluiten. Dat is misschien ook wel het streven geweest van trainer Bert Wiebing.  Met de veelvraten Lars Sikken en Willy Lubowa, samen goed voor bijna zestig goals, als meest scorende spitsen willen de Drenten er dit seizoen minstens honderd in schoppen. Wagenborger Boys weigerde echter om als kanonnenvoer te dienen.

Toch zouden de roodwitten de eerste bittere pil krijgen te slikken. Lubowa knalde na een minuut of twintig spelen de bal achter doelman Arjan Levinga: 1-0. De Wagenborgers lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Tien minuten na de openingsgoal lag de gelijkmaker al in het doel. Een vrije trap van Erik Kort viel tussen een aantal spelers van Sweel in. Roy Roelfszema pikte het leer op en zorgde voor 1-1.

Vijf minuten voor de pauze was het andermaal raak. Het thuisfront fronste de wenkbrauwen even toen Klaas Jan Nieland de bal achter de defensie van de Drenten deponeerde en Roelfszema andermaal bereid vond om als afmaker te fungeren: 1-2. De gasten konden hun geluk niet op. Het hele seizoen werden ze geplaagd door een gebrek aan scorend vermogen en uitgerekend tegen Sweel, waar men zichzelf op voorhand geen enkele kans had toegedicht, lukte het ineens wel. De gastheren probeerden voor de thee nog wel wat reparatiewerkzaamheden te verrichten, maar kwamen niet nogmaals langs Levinga.

Na de doelwisseling zou Sweel iets moeten verzinnen om Wagenborger Boys tot overgave te dwingen. In het eerste bedrijf had de kampioen het duel iets te licht opgevat en leefde het gevoel dat het allemaal wel goed zou komen. Dat bleek een misvatting te zijn, al moest Wagenborger Boys na 65 minuten wel opnieuw capituleren. Een lange bal van achteruit belandde bij Jurjen Huitema. Die had vervolgens geen moeite om de gelijkmaker te produceren: 2-2.

De Wagenborgers weigerden zich echter over te geven en togen brutaal ten aanval. En de beloning kwam er. Roelfszema was de architect van de derde treffer, Johan Lubbers tekende voor de uitvoering: 2-3. De bal vloog via het been van een tegenstander het doel in, maar daar had men bij de gasten maling aan.

Met nog tien minuten te gaan hing er een sensatie in de lucht. Die kwam steeds dichterbij en was bijna nog in rook opgegaan toen er in de slotminuten een bal voor het doel van Levinga werd gedeponeerd. Op luttele meters afstand had Willy Lubowa het speeltuig voor het inschieten, maar de Drent vond in ploeggenoot Bertin Kiers een sta-in-de-weg. Hij belemmerde de doorgang tot succes en toen de stofwolken waren opgetrokken bleek Levinga heer en meester van de situatie te zijn.

De meest verrassende uitslag in het regionale amateurvoetbal kwam er en daar was trainer Erik Hiemstra ontzettend blij mee. ‘Natuurlijk reken je hier niet op, al moet ik wel zeggen dat het met het zelfvertrouwen wel goed zat bij ons. Het was wel prettig om te zien dat we juist op het gebied van goals maken nu wel eens slagvaardig waren. En het is ook niet zo dat Sweel het er bij liet zitten. Ze wilden het seizoen hoe dan ook zonder puntverlies afsluiten. Daar hebben we dan mooi een stokje voor gestoken.’

* VV Sweel – Wagenborger Boys 2-3 (1-2). Willy Lubowa 1-0; Roy Roelfszema 1-1; Roy Roelfszema 1-2; Jurjen Huitema 2-2; Johan Lubbers 2-3.

No Replies to "Daverende sensatie Wagenborger Boys"