Geen doelpunten bij derby in Appingedam

De Pelikanen heeft zich enigszins weten te herstellen van de 4-1 nederlaag die men midweeks bij Noordwolde had opgelopen. Op eigen veld werd het bezoekende SC Loppersum op 0-0 gehouden. Hoewel het duel niet als saaie remise omschreven kon worden, gebeurde er te weinig om van een enerverende middag te kunnen spreken.

Voor beide teams stond er het een en ander op het spel. SC Loppersum wil de derde plek graag in handen houden om via de nacompetitie de kans op promotie te behouden. De Pelikanen kan ieder punt goed gebruiken om bij de plaatsen weg te blijven die ook nacompetitie betekenen, maar dan in de strijd tegen degradatie.

Genoeg ingrediënten voor een vermakelijke middag, maar de echte liefhebber kwam bedrogen uit. Echt spectaculair was het treffen namelijk niet. De Pelikanen was wat feller en had meer balbezit, maar deed daar weinig mee. De Damsters probeerden het vooral met schoten van afstand, waarmee men overigens ook allesbehalve gelukkig was. Positief was wel dat men het SC Loppersum lastig genoeg wist te maken om tot goed voetbal te komen. Volgens coach Henk Buikema was dat vooral de ‘verdienste’ van zijn eigen ploeg.

De toeschouwers konden na drie kwartier de kantine opzoeken zonder dat ze doelpunten hadden mogen aanschouwen. En dus moest het sportieve vuurwerk er in de tweede helft maar komen. Ook nu waren de kansen echter op de vingers van een hand te tellen.

De Pelikanen was nog het dichtst bij een treffer. Na een goede actie van Reza Fambrene had Dennis de Vries moeten scoren, maar verzuimde dit te doen. Na driekwart duel kreeg De Vries nog een mogelijkheid om zichzelf in beeld te schieten. Doelman Peter Paul Datema van SC Loppersum leverde de bal zomaar bij de Damster in. Die probeerde de sluitpost met een stiftje te verrassen, maar zag zijn poging mislukken. Datema wist het dreigende onheil te voorkomen en hield zijn ploeg daarmee op de been.

SC Loppersum was allesbehalve in goeden doen. Behalve een pegel van Joris Jurna konden de gasten net veel overleggen waaruit opgemaakt zou kunnen worden dat er meer dan een punt toegekend moest worden. De Lopsters waren niet aan het voetballen, maar aan het overleven. Het had er alle schijn van dat ze niet tot het uiterste wilden gaan voor een goed resultaat.

Dat was ook wat Buikema na afloop het meeste stak. ‘Ik begrijp daar niks van. Als je de nacompetitie wilt halen zal je elke wedstrijd voluit moeten gaan. We hebben te weinig afgedwongen en zijn niet aan voetballen toegekomen. Kennelijk dacht een aantal spelers dat het allemaal wel vanzelf zou gaan. Ik heb alles gemist wat nodig is om er een echte wedstrijd van te maken. Daar wordt dinsdag nog wel even over gesproken.’ SC Loppersum zal nog vol aan de bak moeten om nacompetitie veilig te stellen. ‘We moeten ons niet te snel rijk rekenen, anders komen we straks van een koude kermis thuis’, aldus de oefenmeester. Zaterdag kan men sportief revanche op zichzelf nemen als Glimmen op bezoek komt. Dat verloor zeer verrassend met 0-1 van Aduard 2000.

Coach Remy van der Wal van De Pelikanen had na afloop een dubbel gevoel aan de wedstrijd overgehouden. ‘Enerzijds ben ik van mening dat we hadden moeten winnen, anderzijds ben ik ook blij dat we na de nederlaag tegen Noordwolde hebben kunnen laten zien dat het ook anders kan. We hebben niks weggegeven en, al waren het er maar een paar, de betere kansen gehad om een overwinning te pakken. Met dit punt ben ik echter niet ontevreden. Daarmee hebben we ons zo goed als veilig gespeeld.’

* De Pelikanen – SC Loppersum 0-0

No Replies to "Geen doelpunten bij derby in Appingedam"