Maria Parasyri: ‘En dat is honderd’

Het zaalvoetbalteam van De Pelikanen heeft vrijdagavond, in sporthal Eelwerd in Appingedam, de vloer aangeveegd met AS Exstudiantes. Na een 13-0 ruststand eindigde het duel in 21-0. De Groningers keken na acht minuten al tegen een 6-0 achterstand aan. Maria Parasyri zette haar ploeg in de laatste minuut van de eerste helft op 13-0. Dit was voor haar tevens het honderdste competitiedoelpunt van De Pelikanen.

Het was een duel tussen de leeuw en een piepkleine muis. De KNVB doet er goed aan volgend jaar ook een derde klasse te starten. Uitslagen als 16-0, 17-0, 18-0, 21-0, 22-0 en het record van 25-0 (De Heracliden tegen Woltersum) maken het voetbal voor beide teams niet echt interessant. Wellicht kunnen de teams in de tweede en derde klasse na de zomer vier keer tegen elkaar spelen.

Ilona Kramer werd topscorer van de avond. Ze produceerde in de eerste helft een handvol treffers. Maria Parasyri en Irene Bos (scoorde alleen na de rust) maakten er allebei vier. De overige doelpunten kwamen op naam van Monica Kamphuis-Woldendorp (3), Christel Marree (3) en Tara Benesia (2). Beatriz Zuidema wist het net niet te vinden, maar zorgde wel voor een aantal assists. Doelvrouwe Meike Aarens kreeg niet veel te doen, maar stond er wel toen ze moest optreden. Vrijdag speelt De Pelikanen weer thuis. Het duel tegen Woltersum in sporthal Eelwerd begint om 20.00 uur.