Grasbaanweekend in Westeremden

Ondanks de natte weersomstandigheden van de afgelopen tijd is de Stichting Baansport Westeremden (SBW) al weer enige tijd bezig met de voorbereidingen voor de traditionele grasbaanraces. De opzet is deze keer anders. De wedstrijden, die normaliter verdeeld zijn over twee zaterdagen, vinden deze keer komend weekeinde plaats.

Tijdens de eerste sessie is het vrijdag de beurt aan de jeugd- en nationale rijders van de KNMV in de klassen 50cc-65cc-85cc-125cc en de nationale klassen Power Girls-Runner-up ST1 en Follow-up ST2. Daarnaast de specialklasse nationaal en de specialklasse jeugd.  Er wordt gestreden om de punten voor het Nederlands kampioenschap.

Naast de reguliere klassen is er ook dit jaar weer plaats in het programma voor de Regio- clubklasse waar aan regionale rijders de mogelijkheid wordt geboden om ook eens de strijd met elkaar aan te gaan op de grasbaan-piste. Steun en aanmoediging van hun fans zal zeker welkom zijn.

Voor de KNMV-rijders is de wedstrijd op het Westeremder ovaal pas de tweede van dit seizoen. Men zal er alles aan doen om zo hoog mogelijk in het dagklassement te eindigen om op die manier de nodige kampioenspunten te verzamelen. Het belooft volgens de organisatie weer een spannende race-dag te worden op de sfeervolle kleibaan van het ijsbaanterrein De Wierde.

De wedstrijden op zaterdag staan in het teken van de VTBM-grasbaanraces. Er zijn veel deelnemers in veel verschillende klassen, van groot tot klein. Of ze nu in de klasse Toppers in de Dop (vanaf 5 jaar) van start gaan, in de klasse 125cc, de Follow-up of de Veteranen, allemaal zijn de rijders behoorlijk fanatiek. Ook deze coureurs hebben dit seizoen nog niet veel wedstrijden kunnen rijden, als gevolg van de afgelastingen vanwege de weersomstandigheden. Zij zullen er op gebrand zijn om de kampioenspunten binnen te halen. De rijders zijn aan elkaar gewaagd en ook deze dag kan men van mooie wedstrijden genieten.

Al met al genoeg redenen om vrijdag 6 mei een bezoek te brengen aan de KNMV-races. De wedstrijden op 7 mei zijn zeker ook een kijkje waard.  De training begint op vrijdag om 14.00 uur, de wedstrijd start 16.00 uur. Op zaterdag starten de trainingen om 10.00 uur. De wedstrijden beginnen om 12.00 uur.

No Replies to "Grasbaanweekend in Westeremden"