Semi Final EK zijspan in Loppersum

Het is de MFAC Loppersum weer gelukt om een topevenement naar Loppersum te halen. Voor het tweede jaar op rij en voor de tiende keer in haar bestaan, wordt de ESSO Semi Finale EK Zijspannen verreden. Op zaterdag 11 juni verschijnen er twaalf zijspancombinaties aan de start op de knusse kleipiste aan de Bosweg in Loppersum.

Voor Nederland komen de winnaars van 2015 in actie. Dat zijn Dennis Noordman met bakkenist Patrick Kremer en combinatie Wilfred Detz met de in Garrelsweer wonende bakkenist Henk Auwema.
Zij rijden tegen de Duitse topcombinaties Markus Brandhofer/Michael Zapf en Matthias Motk/Melanie Schremp, de Zwitserse combinatie van Imanuel Schramm/Hermann Bacher, de Engelse combinaties Shaun Harvey/Danny Hogg, David Carvill/Cameron Godden en Dan Berwick/Mark Hopkins, de Franse combinaties van David Chaminade/Stephanie Vedelago, Christophe Grenier/Lillian Pellizzotti, Guillaume Comblon/Chloé Agez en het Deens/Nederlandse span Stinus Lund en Dennis Smit. Zij strijden om de laatste zes tickets voor de EK-finale op 24 juli in het Drentse Vries.

Naast de EK-wedstrijd is er de wedstrijd in de Specials Senioren waar regerend Europees en Wereldkampioen Jannick de Jong aan het startlint zal verschijnen. Hij zal erop gebrand zijn om aan het Lopster publiek te laten zien waarom hij beide titels op zak heeft en gaat de strijd aan met ervaren coureurs zoals Dirk Fabriek, Sjoerd Rozenberg en de momenteel zeer sterk rijdende Romano Hummel uit Groningen. Er wordt gestreden voor de felbegeerde punten van het Open Nederlandse kampioenschap. Verder krijgen de toeschouwers in het avondprogramma de Shorttrackklasse ST1 en ST2 in de baan te zien.

Het dagprogramma start om 11.00 uur met de training van het EK-programma, vanaf 13.00 uur zijn er wedstrijden in de diverse Jeugd & Nationaal-klassen. Zij strijden voor de ONK punten.

Het weekend wordt traditioneel afgetrapt met het 45+ voetbaltoernooi in samenwerking met Sportclub Loppersum. Het team van MFAC Loppersum, bestaande uit medewerkers, coureurs en monteurs, zal de vorig jaar behaalde titel willen prolongeren en moet hiervoor tegen teams uit de regio strijden.

Na afloop is het gezellig napraten onder het genot van een hapje en drankje met live-muziek van de uit Warffum afkomstige Zanger Klaus. Net als voorgaande jaren stelt de MFAC Loppersum gratis kampeerplaatsen met douche- en toiletgelegenheden beschikbaar.

No Replies to "Semi Final EK zijspan in Loppersum"