Zeerobben winnaar SES-toernooi

De eerste editie van het vernieuwde SES-toernooi op het sportpark Centrum in Delfzijl is gewonnen door tweedeklasser Zeerobben uit Harlingen. De ploeg van trainer Inne Schotanus wist in de finale het Winsumer Viboa met 2-0 te kloppen. De Friezen hadden overigens wel een verlenging nodig om de geelblauwen op de knieën te krijgen.

Het bal om de prijzen begon met de wedstrijden tussen Appingedam en het Regioteam, terwijl op het andere veld titelverdediger Omlandia met De Pelikanen afrekende. Beide duels eindigden in 2-0. En daarna zouden nog vele duels volgen alvorens de poulefase afgesloten kon worden en het spel om de knikkers echt kon beginnen.

Overigens was er wel wat meer te beleven op het Delfzijlster sportpark, want alles concentreerde zich op het gedeelte waar de kunstgrasvelden zijn aangelegd. Een heus horecaplein, gezellige zitjes, prima weer en de sfeer van een dagje uit. De dames van het Legacy Dance Team, waarvan aan ieder team een afgevaardigde als hostess was gekoppeld, zeteen hun beste beentje voor in de brandende zon. Behoudens het grote werk, was er ook de strijd om de Old Stars Cup voor teams met spelers die de 35 al gepasseerd waren. Niet iedereen voldeed aan dat criterium, maar niemand maalde daar om.

Een opvallende verschijning bij het eveneens gespeelde SES Minicup-toernooi was FC Groningen-mascotte Groby. De kids lieten zich uitgebreid fotograferen met de goedgemutste beer, die waarschijnlijk menig peentje gezweet zal hebben.

Nadat het Gorecht van coach Bert Vos in de strijd om de derde en vierde plaats de strafschoppen beter had genomen dan het Groen Geel van Robbie Wentink (ex-Omlandia), konden de liefhebbers zich op het kunstgras neervleien in afwachting van de finale tussen Viboa en Zeerobben. Aan de streep lag voor de winnaar 1250 euro te wachten. Beide teams hielden elkaar goed in evenwicht. In de reguliere speeltijd was de beste kans voor Viboa. Een voorzet van Rick Schaaphok belandde va het hoofd van Marcel Pannekoek op de lat.

Er was een verlenging nodig om een winnaar aan te wijzen en die zou Viboa met tien man door moeten zien te komen omdat Steffen Vader de rode kaart te zien kreeg. De zware dag begon zijn tol te eisen, want sommige spelers kregen met flinke verschijnselen van kramp te maken. Ondanks de numerieke minderheid bleef Viboa de aanval zoeken. Doelman Germen Bouwman moest echter op zijn hoede zijn en bleef het antwoord schuldig toen Thimo Boschma zijn geluk beproefde: 1-0. Niet veel later was het gedaan met de ploeg van coach Ron de Boer. De naar Broekster Boys vetrekkende oefenmeester zag Marcel Visser de eindstand op 2-0 bepalen.

Zeerobben-aanvaller Patrick Amels ging er ook nog eens met twee individuele prijzen vandoor. Amels kroonde zich tot topscorer en werd ook nog eens uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Groen Geel-doelman Jeroen Vogel werd gekozen tot beste keeper van het 26e SES-toernooi, Jorrit Jansen (Gorecht) tot grootste talent.

De SES Oldstarscup werd gewonnen door het zevental van De Pelikanen. De strijd om de SES Minicup voor jonge voetballertjes van 5 en 6 jaar werd gewonnen door de mini’s van GRC Groningen.

Eindstand Poule A
Zeerobben 4 – 9 7 – 3
Viboa 4 – 8 5 – 2
LTC 4 – 5 5 – 5
Appingedam 4 – 4 8 – 5
SES Regioteam 4 – 1 2 – 8

Eindstand Poule B

Gorecht 4 – 7 3 – 1
Groen Geel 4 – 7 6 – 3
NEC Delfzijl 4 – 6 3 – 4
Omlandia 4 – 5 3 – 3
De Pelikanen 3 – 3 2 – 6

Strafschoppen 3e / 4e plaaats
Groen Geel – Gorecht
Finale
Zeerobben – Viboa 2-0

Eindstand toernooi
Zeerobben
Viboa
Gorecht
Groen Geel
NEC Delfzijl
LTC
Omlandia
Appingedam
SES Regioteam
De Pelikanen

No Replies to "Zeerobben winnaar SES-toernooi"