Damster jeugdtoernooi doorslaand succes

Op het burgemeester Wellemansportpark in Appingedam is vrijdag en zaterdag het 6e Amasus Damster Jeugdtoernooi gehouden. Onder prachtige weersomstandigheden, waar de organisatie een abonnement op lijkt te hebben, werd in alle leeftijdscategorieën gestreden om de felbegeerde punten. Het toernooi kenmerkt zich vooral door het regionale karakter van het deelnemersveld met een klein internationaal tintje.

Op vrijdagavond mochten de A- en B-jeugd tezamen met de meisjes D de aftrap verrichten. Helaas bleven er twee elftallen zonder afmelden weg, maar dat mocht de pret niet drukken. Er ontwikkelden zich leuke wedstrijden, waarbij vooral het gemoedelijke karakter tijdens en rondom de duels opviel. Bij de A-junioren werd er voor het eerst met kruisfinales gewerkt en dat pakte zeer goed uit. Zowel in de halve finale als de finale moest er uiteindelijk een penalty-serie aan te pas komen om tot een winnaar te komen.

De zaterdagmorgen was traditioneel toebedeeld aan de kleinste voetballers; de F- en E-pupillen. Met tien poules, bestaande uit ieder zes ploegen, liepen er al gauw zeshonderd kinderen rond. Samen met de toegestroomde familieleden en leiders/trainers was het al gauw een topdrukte van belang. Het kantinepersoneel maakte overuren en de kinderen waren tussen de wedstrijden door niet weg te slaan bij de gratis verstrekte ranja. De wedstrijden van Kids United, kinderen met een lichamelijke en geestelijke beperking, trokken veel aandacht en leverde spectaculaire einduitslagen op.

Gedurende de ochtend liepen er ook steeds meer kinderen rond met prachtig geschminkte gezichten die ook gratis verzorgd werden door Linda Kromme van Koddige Koppies. Tijdens de prijsuitreiking werden alle kinderen nog verrast doordat ze allemaal een bidon met een herinneringstekst meekregen van de organisatie.

In de middag mochten de D-pupillen en C-junioren opdraven. Ook daar werd volop gestreden om de hoogste plaatsen en wisselbokalen voor de eerste plekken. Daar waar FC OLti, de voetbalschool uit Kosovo, de vorige edties vaak met de hoofdprijs vandoor ging, moest men nu ‘slechts’ genoegen nemen met een eerste prijs bij de C-junioren. Na een lange en warme dag keerde iedereen vermoeid maar tevreden huiswaarts. De toernooiorganisatie heeft vele bedankjes en complimenten in ontvangst mogen nemen en kijkt ook met een zeer goed gevoel terug op beide toernooidagen.

No Replies to "Damster jeugdtoernooi doorslaand succes"