E1-junioren De Heracliden bekerwinnaar

De E1-junioren van SV De Heracliden zullen de 4e juni niet snel vergeten. De jeugdige voetballers van de Meijster verenigingen pakten zaterdag namelijk in Joure de KNVB-beker Noord-Nederland. Een prima prestatie van de aanstormende talenten, waar de vereniging met recht trots op is.

Enekele tientallen mensen vertrok richting het Friese om deze gedenkwaardige dag mee te maken. Dat het geen eenvoudige taak zou worden om de hoogsst haalbare plek te bemachtigen kreeg men al snel in de gaten. Daarbij kwam nog eens dat het erg warm was, dus zou het een ware slijtageslag worden.

De eerste club die de blauwzwarten moesten zien te bestrijden was SJO ZVC 14. De Heracliden wist dit duel winnend af te sluiten. Een prima opsteker en goed voor het moreel, want de eerste klap kunnen uitdelen is altijd goed. In het veld raakten de gemoederen niet oververhit, maar toch moest er menig kletsnatte spons worden aangerukt om het hoofd koel te houden. Ook de inwendige mens vroeg om nieuwe energie en dus werd er gedronken en gegeten.

De tweede wedstrijd tegen RWF was op papier de lastigste en dat bleek ook in het veld. De ploeg beschikte over gevaarlijke en snelle spelers, maar kwam niet aan scoren toe. De Heracliden deed dat wel. Na een schot op de lat werd er in de rebound gescoord. De blijdschap was uiteraard groot. ZZowel bij de spelers als de meegereisde aanhang. Ook dit duel werd winnend afgesloten en vanaf dat moemnt kregen de Noord-Groningers in de gaten dat er wellicht iets moois stond te gebeuren.

De laatste horde die genomen moest worden was Creil. Een vrije trap in de kruising betekende 1-0 en ook de 2-0 zou volgen. Creil was zeker niet kansloos, maar miste net dat kleine beetje geluk in de afwerking. De Heracliden verdedigde de voorsprong met verve en kon na het laatste fluitsignaal de armen juichend in de lucht steken. Ze hadden het schier onmgelijke gepresteerd. De KNVB-beker Noord-Nederland ging mee naar Uithuizermeeden.

Jeugdvoorzitter Arjan Tiekstra glunderde na afloop van trots. ‘Het is in de historie van de club nog nooit voorgekomen dat we de finale wuisten tte halen. En dat ook nog zonder tegengoals. Dit is echt een geweldige opsteker voor het jeugdvoetbal bij SV De Heracliden’, aldus de preses. Hij prijst de groep spelers, maar ook de begeleiding en denkt dat de club nog een hoop plezier aan deze spelers kan beleven.

No Replies to "E1-junioren De Heracliden bekerwinnaar"