vv t Zandt luidt laatste jaar in

Voetbalvereniging ’t Zandt is al jaren een van de kleinste amateurvoetbalverenigingen van Nederland. De laatste jaren bestaat de club uit slechts een seniorenelftal en een aantal trouwe leden. Al die tijd lukte het de vereniging om een competitiewaardig elftal op de been te krijgen omdat een vaste kern, die al jaren met elkaar voetbalt, bij elkaar bleef. Nu deze kern vanwege woon-, werk-, studie- en familie-omstandigheden niet langer bij vv ’t Zandt kan spelen, heeft de club een drastisch besluit genomen. Men gooit de deur van ‘t Zandt Siro in het slot.

Van het huidige eerste elftal woont een handjevol spelers nog in het dorp zelf en er is al jaren geen nieuwe aanwas. Zodoende kan het aanstaande vertrek van een aantal vaste waardes hoogstwaarschijnlijk niet worden opgevangen en is het einde van de, op 1 mei 1932 opgerichte, club onvermijdelijk. Dat betekent dat de vereniging volgend jaar 85 jaar bestaat. Hoe roemloos zou het zijn dat een club als vv ’t Zandt nog vóór een eerbiedwaardig jubileum als een nachtkaars uit zou gaan.


Met dit doemscenario in gedachten hebben de leden, de spelers en het bestuur de koppen bij elkaar gestoken en besloten om nog één jaar door te gaan. Bijna alle spelers verbinden zich voor een laatste seizoen aan de jubilerende vereniging. Met z’n allen hebben de leden afgesproken er niet zomaar een laatste seizoen van te maken. Het 85-jarig bestaan van de Zandtster voetbalclub zal groots gevierd worden en vv ’t Zandt zal volgend jaar met opgeheven hoofd de deuren sluiten.

De voorbereidingen voor het seizoen 2016/2017 zijn in gang gezet voordat 2015/2016 officieel was afgesloten. Met gevoel voor melancholie wordt er een jubileumtricot aangeschaft met historische accenten. Vv ’t Zandt stond de laatste jaren al bekend om haar feestjes, ludieke acties en mediaoptredens. In het seizoen 2016/2017 wordt deze lijn doorgetrokken, echter wel met een hoger stijgingspercentage.

De clubleiding wil iedereen die: met de vereniging verbonden is of is geweest, mooie ervaringen bij of verhalen heeft over vv ’t Zandt en de vereniging een warm hart toedraagt, uitnodigen om zich bij de club te melden. Men kan daarvoor op de website www.vvtzandt.nl kijken. ‘Uiteraard is iedereen welkom om een graantje mee te pikken van het jubileumseizoen 2016/2017.
Om alvast in de stemming te komen verwijst men naar het clublied, dat in samenwerking met de bekende Groningse artiest Burdy werd opgenomen. De muzikale bijdrage is hieronder te vinden.

No Replies to "vv t Zandt luidt laatste jaar in"