Schaatskampioen Kjeld Nuis fietst Rondje Ziel

De top van de amateurwielrenners staat zondag 21 augustus in Delfzijl aan de start van de eerste editie van Rondje Ziel. Het is de organisatie gelukt om enkele grote namen naar de havenplaats te halen. Onder hen bevinden zich niemand minder dan schaatskampioen Kjeld Nuis, Marco Hoekstra (tweevoudig winnaar Ronde van Groningen) en bijvoorbeeld John Meewisse, die tweede werd tijdens de Gouden Pijl.

‘Het gaat de goede kant op met de inschrijvingen’, meent een tevreden Henk Zuidema van Rondje Ziel. ‘Van de amateur- en sportklasse hebben zich al 75 wielrenners aangemeld en daar zitten grote namen bij. Niels van Deursen uit Den-Haag is bijvoorbeeld van de partij. Hij heeft recent de Ronde van Ureterp gewonnen. Ook Pim van den Berg zal zich laten gelden. Deze renner heeft dit seizoen al diverse podium plaatsen behaald. Het zijn de kanshebbers om ook in Delfzijl op de ereplaatsen te eindigen.’

Ook de invulling van de elite/beloften-klasse belooft veel goeds.  Voor deze klasse zijn inmiddels 35 aanmeldingen binnen en nog elke dag komen er meer bij. Zuidema: ‘Het begint zich rond te spreken en dat zie je. Het zijn ook echt de toppers van de amateursport die speciaal naar Delfzijl komen. Dat is redelijk uniek. Ze hebben volop keuze om verschillende wedstrijden te gaan rijden, maar ze kiezen toch voor Delfzijl. Daar zijn we trots op.’

Het zijn inderdaad niet de eerste de beste renners die naar Delfzijl komen. Het voorlopige startveld telt louter grote meneren. Zuidema wil wel een paar namen noemen. ‘Ik kan in ieder geval melden dat schaatskampioen Kjeld Nuis van Lotto-Jumbo, rijdend voor de Noordelijke Wielervereniging,van de partij zal zijn. Ook John Meewisse, tweede bij de Gouden Pijl in Emmen, en Adrie Lindeman, broer van Bert-Jan Lindeman die uitkomt voor de profploeg van Lotto-Jumbo, is van de partij. Ook tweevoudig winnaar van de Ronde van Groningen Marco Hoekstra is aanwezig.”

Het zijn niet alleen de wielrenners die voor het vermaak gaan zorgen op zondag 21 augustus. De lokale radiozender Havenstad FM gaat met drie reporters live-verslag doen van Rondje Ziel. Ze hebben het parcours verkend en daar een filmpje van gemaakt. Het filmpje, voorzien van commentaar, staat al op Facebook.

Langs het parcours is op verschillende plaatsen muziek te horen. Erik Bosscher van Drankenhandel Robertus woont aan het parcours en viert toevallig zijn verjaardag op 21 augustus . Hij viert het nu op een bijzondere manier. Hij bouwt voor zijn gasten een podium en zorgt voor feestmuziek. De wielrenners worden dus aangemoedigd door enthousiaste feestvierders en extra muziek. Tourclub Marte Meo uit Delfzijl viert dit jaar haar 25-jarig jubileum en rijdt, in nieuw tenue, enkele rondes op het parcours. Er is dus telkens wat te beleven.

No Replies to "Schaatskampioen Kjeld Nuis fietst Rondje Ziel"