Oud-Winsumers tiende op WK Enkelspan

Na de zilveren medaille tijdens het NK in Uden heeft het menteam P&K, bestaande uit de oud-Winsumers Rudolf Pestman en Esther Klok, een succesvol WK Enkelspan achter de rug. In het Oostenrijkse Piber eindigde het duo afgelopen weekend na drie onderdelen als tiende in een startveld van 75 aanspanningen.

Op het programma stonden dressuur, marathon en vaardigheid. Aan het eerste onderdeel hield het tweetal een negende plaats over. Op de marathon eindigde men als veertiende en in de discipline vaardigheid reikte het koppel tot de twintigste plaats. Het gemiddelde was goed genoeg om in het totaalklassement de tiende plek te veroveren. Op de bijgewerkte wereldranglijst staan ze nu op de elfde plek.

Hoewel Klok nog altijd in Winsum werkt en Pestman, tekenaar bij een architectenbureau, er zijn roots heeft liggen, woont het tweetal al zeven jaar in het Drentse dorp Eext. Daar heeft men ook de stal P&K, een afgeleide van beide achternamen. Volgens Pestman was de verhuizing vanuit het Noord-Groningse naar het Drentse een logische stap omdat de faciliteiten er beter zijn.

‘In Drenthe genieten we van verschillende disciplines van de paardensport. We mennen, rijden onder het zadel en willen onze kennis delen door het geven van menles en instructie onder het zadel. Het belangrijkst is dat we heel veel genieten van en met onze paarden, maar we zijn beiden ook erg ambitieus en prestatiegericht’, zegt Pestman.

Dat is dan ook wel terug te vinden in de resultaten van de menwedstrijden, die inmiddels zeven nationale titels hebben opgeleverd. In 2012 eindigde het duo nog als 28e op het WK in Portugal en twee jaar geleden was er een 23e plek in het Hongaarse Iszak. Het wereldkampioenschap wordt eens in de twee jaar gehouden.

1 Reply to "Oud-Winsumers tiende op WK Enkelspan"