Vernieuwd DWA/Argo start met verlies

De selectie van korfbalvereniging DWA/Argo mocht zaterdag, voor het eerst na de zomerstop, weer aantreden voor de start van de veldcompetitie. De ploeg staat vanaf de start van het seizoen onder leiding van de nieuwe trainer/coach Henk Sjoerd Westra. Hij kwam direct voor een uitdaging te staan, omdat er in de selectie enkele wijzigingen tot stand zijn gekomen. Uiteindelijk wist tegenstander Pallas ’08 uit Leeuwarden met 19-22 te winnen.

Door het vertrek van de basisspelers Jasper Warringa en Bob Bernardus naar een andere club, moest Westra nieuwe heren inpassen. Bovendien is Sam Pestoor nog altijd geblesseerd. Benjamin Pestoor en Niels Japenga werden door de oefenmeester geselecteerd om de opengevallen plekken als debutant op te vullen. Verder kwam Nick Brandsma, die vorig seizoen al vanuit A1 regelmatig in de basisopstelling stond, ook over naar het basisteam. Bij de dames speelde oud trainer/coach Lisette Hamminga, op de plek van de geblesseerde Yvonne Schuuring.

Om half vier klonk het startsignaal voor de eerste wedstrijd van DWA/Argo tegen Pallas’08. De Friezen pakten meteen een 0-2 voorsprong. Daarna wist Natasja Schuuring als eerste namens de thuisclub het gat van de korf te vinden. Al gauw scoorde ook Nick Brandsma, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan. Hierna gingen de scores om en om, maar DWA/Argo moest steeds in de achtervolging. Nick Brandsma wist opnieuw te scoren, na twee tegendoelpunten, en bracht de stand op 3-4. Even later pikte Benjamin Pestoor zijn eerste doelpunt mee, door onder de korf goed af te ronden. Hij bracht de stand op 4-5.

Na opnieuw een tegendoelpunt, was het Karen Oostmeijer die de stand op 5-6 wist te brengen. Even later was het Lisette Hamminga die ook het gat van de korf wist te vinden. Ook Nick Brandsma, Mike Bults, Natasja Schuuring en opnieuw Lisette Hamminga, pikten hun goaltjes mee. Toch bleef Pallas ’08 het initiatief behouden. Uiteindelijk ging het team van Westra dan ook met een 10-12 achterstand de rust in.

Ook na de pauze bleef DWA/Argo goed bij, maar kon het steeds niet op gelijke hoogte komen. De goals kwamen weer om en om. Karen Oostmeijer maakte bij 10-13 van afstand een mooie goal en de stand kwam zo op een verschil van twee: 11-13. Mike Bults en Nick Brandsma hielden DWA/Argo in de race door samen te zorgen voor 13-14.

Het bleef spannend, want DWA/Argo bleef steeds aanklampen. Lisette Hamminga maakte nog twee belangrijke goals en ook Niels Japenga pikte zijn eerste treffer mee. Het team van Westra bleef vechten om de winst, maar uiteindelijk was het Pallas ’08 dat er met de twee punten vandoor ging. Het einde van de wedstrijd werd bereikt bij ee stand van 19-22.

DWA/Argo kan terugkijken op een verdienstelijke wedstrijd, ondanks de vernieuwde samenstelling van de ploeg. Zaterdag speelt men om 15.30 uur de volgende wedstrijd. De Winsumers en Bedumers gaan dan naar Kollum om het tegen Invicta/Frigro op te nemen.

Scores DWA/Argo: Lisette Hamminga (5), Nick Brandsma (5), Mike Bults (3), Natasja Schuuring (2), Karen Oostmeijer (2), Benjamin Pestoor (1), Niels Japenga (1).

Uitslagen
Blauw Zwart  - Invicta/Frigro     16-13
Rood Wit     - Vlug & Vaardig     21-21
DWA/Argo     - Pallas’08          19-22

Stand:
Pallas’08                          1- 2
Blauw Zwart                        1- 2
Rood Wit                           1- 1
Vlug & Vaardig                     1- 1
DTS                                0- 0
MN & W                             0- 0
DWA/Argo                           1- 0
Invicta/Frigro                     1- 0

No Replies to "Vernieuwd DWA/Argo start met verlies"