Tiental Siddeburen klopt buurman WEO

De derby tussen thuisclub Siddeburen en buurman WEO uit Woldendorp leek op papier een mooi afffiche voor een heerlijke pot voetbal. De schijn bedroog echter. De Woldendorpers kwamen beter uit de startblokken, maar merkwaardig genoeg vormde een terecht gegeven rode kaart aan Siddebuurster kant het breekpunt in de wedstrijd. Het tiental Siddebuursters bleek tot meer in staat dan het elftal van WEO en wist dan ook terecht met 2-0 te winnen.

Siddeburen staat de komende week in het teken van veel feestgedruis en een overwinning op WEO zou best in dat plaatje passen. De gasten begonnen echter veel beter aan het duel. Met name Martijn Groenhagen toonde zich een plaaggeest voor de defensie van de thuisclub. Hij was er ook verantwoordelijk voor dat Siddeburen al vrij snel in de wedstrijd met tien man kwam te staan. Groenhagen wurmde zich langs een aantal verdedigers en leek alleen op weg te gaan richting doelman Jeroen Slachter. Rik Moesker had daar zo zijn eigen ideeën over en blokkeerde de doorgang naar het doel. Scheidsrechter Reints was resoluut en toonde de zondaar rood.

De gastheren leken een moeilijke middag tegemoet te gaan, want de beste kansen waren voor de veldverwijzing voor WEO geweest. Dat weigerde echter de trekker over te halen. De mooiste mogelijkheid was voor Groenhagen, die een striemend schot tot corner verwerkt zag worden.

Gek genoeg wist WEO het duel niet naar zijn hand te zetten. Siddeburen was een stuk feller in de duels en gaf de bezoekers geen enkele kans om rustig op te bouwen. Na 24 minuten spelen was het zowaar raak voor het team van coach Henderikus Huisman. Een corner werd scherp voor het Woldendorper doel getrokken en vervolgens door Toby Poort steenhard tegen het nylon gekopt: 1-0.

Met wat meer fortuin was WEO enkele minuten later langszij gekomen, maar Groenhagen vergat een voorzet van Arnoud ten Have binnen te schieten door over de bal heen te maaien. En toch zouden de Woldendorpers scoren. En ook nog eens op een fraaie manier. Jammer genoeg voor de geelzwarten viel de treffer wel achter de eigen goalie. Michael Bos werd volledig verrast toen een voorzet vanaf de linkerkant op het uitgestoken been van Mitchel Halfwerk belandde. Die verrichtte allesbehalve half werk en knalde het leer keihard binnen: 2-0.

De tien van Siddeburen stopten behoorlijk wat meer energie in het treffen dan de elf van WEO. Het leek er zelfs op dat zij meer last van de feestweek hadden dan de gastheren. Vlak voor het rustsignaal hadden de Woldendorpers nog het geluk dat Max Bulthuis op de paal schoot, anders was het duel toen al gespeeld geweest.

Na de doelwisseling moest WEO meer risico’s nemen om zichzelf terug in de wedstrijd te knokken, maar de vrije man werd zelden gevonden. Gek genoeg wist Siddeburen wel telkens een aanspeelpunt over te houden. Het duurde even voordat WEO weer eens in het vijandelijk strafschopgebied wist op te duiken. Halfwerk leek op weg om zijn fout goed te maken, maar zijn inzet vloog via de hand van Slachter en de lat het veld weer in. Invaller Jarno Oosterveld probeerde het met een schot van afstand, maar dat werd simpel onschadelijk gemaakt.

De fut leek er daarna volledig uit bij WEO. Het spel werd steeds onzorgvuldiger en Siddeburen kreeg steeds meer kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Dat verzuimde men echter te doen, hoe mooi de gelegenheden ook waren om het karwei te klaren.

Bij Siddeburen maalde daar na afloop niemand om. De overwinning was een feit. Die had men op basis van betere voetbalkwaliteiten en meer gedrevenheid binnen weten te halen. Voor WEO woog het gemis van de geblesseerde Niels Jansen kennelijk te zwaar. Hij wil nog wel eens een verrassing uit de hoge hoed toveren. Met de beperkte middelen die coach Marshall Pourier tot zijn beschikking had, zat er deze keer echter geen meesterlijke truc meer in de doos van de oefenmeester.

* Siddeburen – WEO 2-0 (2-0). Toby Poort 1-0; Mitchel Halfwerk 2-0 (eigen doel).

No Replies to "Tiental Siddeburen klopt buurman WEO"