Klimaatgroep Stars klopt landskampioen

Je mag er atijd van dromen en als die dan nog uitkomt ook, dan kan je weekend niet meer stuk. De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum zullen de komende dagen wel op een roze wolk zweven. In de eigen sportzaal aan de Coendersweg klopte het keurkorps van coach Gert Stulp namelijk landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. De ploeg uit Zoetermeer kreeg met 4-2 klop. 

De toeschouwers kwamen ongetwijfeld ook om de nieuwe aanwinst Kamil Tomaszuk aan het werk te zien. Hij was echter ziek thuis gebleven en dus moesten Colin Rengers, Arnoud Meijer en Jan Tammenga de klus zien te klaren. Aan de kant van de gasten was het gemis van Borna Kovac duidelijk voelbaar. Ondanks dat gingen de bezoekers, die de laatste jaren steeds de titel wisten te pakken, wel als favoriet van start.

Tammenga moest de eerste partij aan zijn opponent Khatchanov laten (4-11, 4-11 en 4-11), maar kon al vrij snel weer een glimlach op zijn gezicht toveren toen hij zag dat Arnoud Meijer de 0-1 achterstand wegpoetste en Colin Rengers de 2-1 op zijn naam wist te schrijven. Kennelijk geinspireerd door hun optreden, wist Tammenga na de pauze met 3-2 van Roel Bogie te winnen en zette de gastheren daarmee verrassend op 3-1. Er was een sensatie in de maak, maar deze liet nog even op zich wachten omdat Martin Khatchanov de achterstand wist te verkleinen.

Colin Rengers moest het bevrijdende punt maken in zijn duel tegen Stephan Tromer en stelde daarin niet teleur. Hij zegevierde en zorgde daarmee voor heel wat vreugdekreten aan de zijde van het thuisfront. De vurig gehoopte surprise was een feit en die hadden de Middelstummer Stars geheel op eigen kracht weten te bewerkstelligen.

Teammanager Ruud van Graafeiland van de meervoudig landskampioen was kennelijk net zo verrast als zijn collega Gert Stulp, waarbij Stulp aardig wat meer redenen had om de sportzaal grijnzend achter zich te laten. De eredivisionist kon trots op zichzelf zijn. De klap kwam bij Taverzo keihard aan (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Klimaatgroep Stars klopt landskampioen"