Jan Huib Veninga roeit naar nationale top

In Hilversum zijn afgelopen weekeinde de Tromp Boat Races gehouden. Een wedstrijd over 5250 meter, georganiseerd door de Hilversummer roeivereniging Cornelis Tromp. Voor veel roeiers is deze wedstrijd de eerste grote krachtmeting van het naseizoen.

De wedstrijd trekt elk jaar weer vele nationale toppers. Ook in het juniorenveld was de hele nationale top vertegenwoordigd. Neptunus-roeier Jan Huib Veninga deed dit jaar voor het eerst mee aan deze wedstrijd. In zijn categorie, jongens 15/16, namen in totaal 36 jongens deel. Veninga wist in dit juniorengeweld naar een prima derde plaats te roeien en heeft daarmee definitief laten zien dat hij in de nationale top mee kan draaien.

Coach Michiel Tuik is zeer tevreden over de progressie die Veninga de afgelopen weken heeft laten zien. Volgens hem een teken dat het trainingsprogramma zijn vruchten afwerpt. Er was nog een ander (indirect) succes te melden. Delfzijlster Damion Eigenberg die vier jaar als junior bij roeivereniging Neptunus heeft geroeid, wist bij de lichte heren onder de 23 jaar de overwinning binnen te halen voor zijn huidige club Gyas uit Groningen (foto: Peter Griep).

No Replies to "Jan Huib Veninga roeit naar nationale top"