Juventus en Schalke ’04 naar lustrum Eurocup

Eurocup Delfzijl heeft voor de vijfde editie de eerste clubs vastgelegd. Italiaans recordkampioen Juventus FC debuteert op het hoog aangeschreven internationale toernooi dat begin volgend jaar plaatsvindt op zaterdag 7 en zondag 8 januari 2017. Ook de Duitse topclub FC Schalke’04 komt voor het eerst naar Delfzijl.

De organisatie van Eurocup Delfzijl heeft mede dankzij de contacten van AcademyTrips de Italiaanse grootmacht Juventus FC weten te strikken. Het topteam uit Italië vertrekt met de twaalf beste spelers in de 2004-categorie op vrijdagmiddag 6 januari met het vliegtuig van Turijn naar Amsterdam, waarna ze doorreizen naar Delfzijl.

Na HSV (2013 en 2016), KFC Uerdingen’05 (2015) en Werder Bremen (2016) is FC Schalke’04 de volgende Duitse club die deelneemt aan Eurocup Delfzijl. Het toernooi heeft sinds de eerste editie in 2013 een sterke band met Duitsland, alleen al vanwege het feit dat indoorvoetbal ontzettend populair is bij onze oosterburen. Bovendien staan de clubs in Duitsland bekend om hun uitstekende jeugdopleiding en daar is de FC Schalke’04 een goed voorbeeld van. Internationals als Manuel Neuer, Mesut Özil, Julian Draxler en Leroy Sané doorliepen de jeugdopleiding van ‘Die Königsblauen’ en behoren vandaag de dag tot de absolute wereldtop.

Naast deze twee debutanten van Champions League-niveau en vaste bespeler Regioteam Eurocup, komen FC Groningen, AZ Alkmaar en Sparta Rotterdam opnieuw met veel plezier naar het Groningen Seaports Stadion, zoals de topsporthal van de Brede School Noord tijdens het toernooi wordt genoemd. Het deelnemersveld is met deze zes clubs overigens nog niet compleet, want net als de twee voorgaande edities bestaat het toernooi uit twaalf clubs. Er wordt momenteel hard gewerkt om nog zes roemruchte clubs vast te leggen voor het eerste lustrum van Eurocup Delfzijl.

No Replies to "Juventus en Schalke ’04 naar lustrum Eurocup"