Remise De Pelikanen na kelderduel in 3C

De Pelikanen heeft aan de thuiswedstrijd tegen Niekerk een punt overgehouden. De bezoekers moesten in de slotfase met tien man verder. Tien minuten voor het einde kreeg Jeroen Beerlings zijn tweede geel voorgehouden van scheidsrechter Richard Groenewegen. Aan de 2-2 stand veranderde echter niets meer.

Het team van trainer Remy van der Wal kon een overwinning goed gebruiken en het kelderduel uit de 3e Klasse C leek een mooie uitdaging om de eerste zege van het seizoen te bewerkstelligen. Alle goede bedoelingen ten spijt, liep het echter wat anders dan de thuisclub zich had voorgesteld.

De spieren waren nog maar nauwelijks opgewarmd toen doelman Rody Bos voor de eerste keer werd gepasseerd. Een verre ingooi van Jeroen Beerlings werd over de Damster defensie gelegd en belandde in de voeten van Jasper Siepelinga. Die vond op zijn beurt ploeggenoot Hidde Kijf bereid om de score open te breken: 0-2.

Nauwelijks van de schrik bekomen was het opnieuw raak. Volgens alles wat Peli een warm hart toedroeg, nam Jeroen Brandsma de bal met de hand mee en mikte Kijf de bal vervolgens voor de tweede keer in het Damster doel: 0-2.

‘Ik begrijp er niks van. Niemand stond te juichen omdat iedereen dacht dat de goal wel afgekeurd zou worden. De scheidsrechter wees echter naar de middenstip en kende de treffer toe’, zegt coach Remy van der Wal van De Pelikanen. Zijn collega Marcel Hiemstra had het niet kunnen waarnemen. ‘Ik er niet over oordelen of het hands is geweest en een scheidsrechter kan natuurlijk moeilijk op het geschreeuw van supporters af gaan.’

Hoe dan ook, dat De Pelikanen uit een ander vaatje zou moeten tappen om een dreigende nederlaag te voorkomen. De gastheren richtten zich op en zochten via de kortste weg het doel van Dennis Ottens op. Matthijs Loer, Reza Fambrene en Daan van Dortmont leken op weg naar de aansluitingstreffer, maar kwamen niet voorbij de Niekerker sluitpost. Nadat Daan de Groot was aangetikt, wilde Peli een strafschop. Die kwam er echter niet en dus moest er opnieuw worden aangezet.

De aansluiting zou er voor de theepauze wel komen. Uit een voorzet van Reza Fambrene kopte Matthijs Loer de bal achter Ottens: 1-2. Er gloorde weer hoop voor de gastheren, die op ruwe wijze teniet had kunnen worden gedaan als Jeroen Beerlings de derde Niekerker treffer binnen had geschoten, maar hij liet dat na.

Na de doelwisseling kreeg Jasper Siepelinga de mogelijkheid om het duel op slot te gooien, maar liet dat na. Naarmate de tweede helft vorderde, kreeg De Pelikanen steeds meer grip op het gebeuren en was het wachten op de gelijkmaker. Die viel pas in het laatste kwart van de wedstrijd. Ruben Keizer stond zelf aan de wieg van de treffer en liet zich vervolgens ook feliciteren: 2-2.

Niekerk had het moeilijk in die periode en zou het nog moeilijker krijgen nadat Beerlings van het veld was gestuurd. Peli wist de numerieke meerderheid echter niet uit te buiten en omdat Niekerk ook niet meer tot scoren wist te komen, hielden beide trainers een dubbel gevoel aan de wedstrijd over.

Van der Wal: ‘behoudens die openingsfase hebben we een goede wedstrijd gespeeld. Ik kon in de rust ook niet boos op de jongens worden. Het enige dat we nalieten was de mogelijkheden verzilveren. Ik ben blij met de spelopvatting van het team, dat biedt voldoende perspectief voor de komende periode. We staan er niet goed voor, maar ik ben er van overtuigd dat we hier wel weer uit komen. Er is geen enkele reden om te wanhopen.’

Zijn collega marcel Hiemstra vond De Pelikanen een goed voetballende ploeg. ‘Ze speelden degelijk terwijl wij de grootste moeite hadden om in ons spel te komen. Natuurlijk was de vroege voorsprong ideaal, maar ik heb de jongens in de rust gewaarschuwd dat de wedstrijd nog lang niet gespeeld was. We hebben mogelijkheden gehad om te winnen, maar mogen achteraf blij zijn dat we een punt aan het treffen hebben overgehouden.’

* De Pelikanen – Niekerk 2-2 (1-2). Hidde Kijf 0-1; Hidde Kijkf 0-2; Matthijs Loer 1-2; Ruben Keizer 2-2.

No Replies to "Remise De Pelikanen na kelderduel in 3C"