Donny Westerdiep kampioen

Donny Westerdiep van boksvereniging Appingedam is zondag in Nieuwegein, tijdens de finales boksen voor het Noord-Nederlands kampioenschap, als eerste geëindigd. Hij nam het in de eindstrijd van het zwaargewicht op tegen Donovan Vroom van Fightclub Boxing Noord Holland.

De eerste ronde ging gelijk op. Vroom bleek een tegenstander waar niet mee te spotten viel. Snelle acties van beide kanten in een technisch hoogstaande ronde. De tweede ronde gaf Westerdiep wat meer druk. Vroom werd vaker tegen de touwen gedwongen en moest een loepzuivere stoothand directe incasseren wat hem acht tellen opleverde.

De laatste ronde probeerde Westerdiep ook weer druk te zetten en met opstoten door te komen. Hij moest echter blijven uitkijken voor Vroom die met gevaarlijke hoeken alles uit de kast haalde.
Met spanning werd op de uitslag gewacht. De jury riep Westerdiep verdiend uit tot winnaar op punten. Met deze overwinning is hij Noord-Nederlands kampioen in het zwaargewicht. Hiermee prolongeert hij zijn titel van vorig jaar. Tevens promoveert hij naar de A-klasse en dat is de hoogste klasse in de bokssport.

No Replies to "Donny Westerdiep kampioen"