Eindschot dames Omlandia komt te laat

Na een week rust te hebben gehad, mochten de zaalvoetbaldames van Omlandia weer in de eigen Tiggelhal aantreden. Daar werd afgetrapt voor het duel tegen Heerenveense Boys. Rachelle Noeken, Sabine Jansen, Paula Riemersma, Cherry Chen, Fanny Chen, Laureen Afman en Marlies Bijmn (terugkomend van een blessure) waren beschikbaar. Chantal Streppel was geblesseerd en Melinda Hilbelink ontbrak vanwege werk. Het mocht allemaal niet baten, want de Friezinnen gingen er met de winst vandoor. Het duel eindigde in 4-7.

Er waren vooraf afspraken gemaakt hoe men zou gaan staan, zodat er tijdens de wedstrijd minder onrust zou zijn. Na tien minuten speeltijd stond de eerste goal op het scorebord. Toch probeerde Omlandia compact te blijven spelen. Doordat er te veel naar achteren werd gelopen in de verdediging, was er te weinig druk op de bal. Resultaat was daarom ook een 0-4 achter bij rust.

Voor Omlandia was duidelijk dat er meer druk op de bal moest komen. In de tweede helft ging dit wel beter, maar er ontstond te vaak een 2 tegen 1 situatie. Toen de 0-7 op de borden kwam, waren de Omlandianen er klaar mee. Dit soort achterstanden waren ze niet gewend en dus werd het gaspedaal nog wat dieper in getrapt. Het geloof in eigen kunnen moest terug en die instelling leverde een fantastisch eindschot op.

Cherry Chen kapte de tegenstander uit en wist met links onverbiddelijk uit te halen in de lange hoek. 1-7. Vlot daarna wist Cherry Chen een lange bal te geven op Laureen Afman die achter de verdediging langs was gelopen en de keepster passeerde: 2-7. De derde Ten Boerster treffer was een goal na mooi samenspel. Cherry Chen wist Paula Riemersma in het midden vrij te spelen, die de bal breed legde op Laureen Afman die op rechts was doorgelopen en met links de bal in de goal van de dames van Heerenveen wist te leggen. De 4-7 werd gemaakt door Paula Riemersma, die een mooie actie maakte, waardoor de tegenstander op het verkeerde been kwam te staan.

Veerder kwam de thuisclub niet. De goals waren te laat gekomen. De Ten Boersters hielden, ondanks de nederlaag, wel een positief gevoel aan de avond over. Scoren kunnen ze in ieder geval wel en tijdens dit duel maar liefst vier keer binnen vijftien minuten (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Eindschot dames Omlandia komt te laat"