DIO Bedum bij laatste zestien bekertoernooi

De volleybalmannen van DIO Bedum hebben afgelopen weekend enkele bekerwedstrijden in Hoogeveen gespeeld. In een poule met het thuis spelende Olhaco, Donitas en Veracles uit Groningen, moest blijken wie zich zou bij de laatste zestien teams van Nederland zou plaatsen. De ploeg van Edwin te Kate pakte relatief eenvoudig de poulewinst door alledrie de wedstrijden met 2-0 te winnen.

DIO kende in de aanloop naar de bekerwedstrijden een slechte generale. Een week eerder werden de Bedumers in een competitiewedstrijd tegen debutant Volley Tilburg eenvoudig met 3-0 opzij gezet. Dat moest nu anders. In tegenstelling tot een normale wedstrijd, waar het om drie gewonnen sets gaat, moesten de heren nu om twee gewonnen sets spelen.

De eerste wedstrijd tegen competitiegenoot Olhaco begon stroef. Een gaatje van 4 punten in het voordeel van de ploeg uit Hoogeveen werd pas richting het einde van de set gedicht. Op dat moment begon het ook beter te lopen en werd de eerste set met 21-25 binnen gesleept. In de tweede ging het spel gelijk op, maar ook hier wisten de Bedumers het verschil pas te maken boven de 20 punten. De tweede set werd met 22-25 gewonnen.

Wedstrijd nummer twee was tegen Donitas, dat eveneens uitkomt in de Topdivisie. In de eerste set denderden de Bedumers over de studenten uit Groningen heen. Met 25-16 wist DIO de eerste set te winnen. De tweede set begon Donitas iets sterker, maar halverwege de set nam DIO/Bedum het heft weer in handen. Met 25-20 werd ook de tweede set gewonnen.

Veracles was de laatste tegenstander van DIO. De andere studentenvereniging uit de stad komt uit in de Tweede Divisie en hadden op voorhand een hele lastig middag. Het niveauverschil tussen beide ploegen was dan ook te groot. Met 25-15 en 25-18 pakten de Bedumers de volle buit.

Deze week zal duidelijk worden wie de tegenstander van de Bedumers gaat worden in de achtste finale. Naast enkele teams uit de Topdivisie en één uit de Eerste Divisie, zullen nu ook de teams uit de Eredivisie meegenomen worden.

Zaterdag speelt DIO Bedum eerst weer een competitiewedstrijd. Tegenstander in sporthal De Beemden is dan Olhaco. De ploeg uit Hoogeveen staat momenteel negende met vier punten uit evenveel wedstrijden. DIO heeft slechts één punt meer en staat voorlopig op een zesde plek. De Bedumers zullen alleen genoegen nemen met de winst.

No Replies to "DIO Bedum bij laatste zestien bekertoernooi"