Strafschoppen nekken Siddeburen

Vierdeklasser Siddeburen is door derdeklasser Wildervank uit het bekertoernooi gewipt. De gasten namen de strafschoppen zaterdag beter dan de roodwitten. De thuisclub stond op een gegeven moment met 3-0 voor, maar na negentig minuten was die helemaal teniet gedaan.

Het momenteel goed draaiende Siddeburen begon voortvarend aan het bekerduel. Wildervank kreeg geen enkele mogelijkheid om zichzelf in de wedstrijd te voetballen. ‘We waren de eerste helft veel beter en kwamen dan ook terecht op voorsprong’, aldus trainer Henderikus Huisman.

Hij zag Bjorn Puister de score openen middels een schot waarop de goalie van Wildervank zich verkeek: 1-0. Nadat Puister onderuit was gesjord, mocht Frank Oostland vanaf elf meter aanleggen en hij verdubbelde de marge: 2-0. Toen Jason Weites er 3-0 van had gemaakt, leek Siddeburen rustig achterover te kunnen leunen. De ploeg heerste op alle fronten en had weinig van de gaten te vrezen. Toch zou Wildervank vlak voor de pauze nog dichterbij komen. Ramon Moesker had het nakijken en daarmee werd de ruststand op 3-1 bepaald.

Hoewel Siddeburen na de doelwisseling niet meer zo dominant was, leek er aanvankelijk niet veel aan de hand. Totdat Bert Koers de bal op ongelukkige wijze achter zijn eigen doelman mikte en Wildervank ineens weer hoop begon te krijgen: 3-2. Waren de gastheren daarna wat scherper in de afwerking geweest, dan zou het duel alsnog vroegtijdig zijn gespeeld, maar dat gebeurde niet.
Lange tijd had het er alle schijn van dat er niet meer gescoord zou worden en Siddeburen toch nog de winst zou pakken.

In de slotfase kwam de bal echter voor de tweede keer op de stip te liggen. Nu op elf meter van Ramon Moesker. Een bal in het gezicht werd als hands beschouwd en de strafschop verzilverd: 3-3.
Dat betekende een hard gelag voor Siddeburen, dat nu op de strafschoppen was aangewezen. Die nam Wildervank beter.

‘Het is jammer dat we op deze manier nog onderuit zijn gegaan. Ik blijf er bij dat het gelijkspel onterecht was. Wij hadden moeten winnen. Dat je dan uiteindelijk strafschoppen moet nemen? Tja, dat is altijd een loterij. Desondanks ben ik van mening dat we een goede wedstrijd hebben gepeeld. Om de beker spelen is mooi, maar winnen zullen we dat ding toch nooit. We richten ons weer op de competitie. Daar is veel meer te halen’, aldus coach Huisman.

De leiding van Wildervank had zich aanvankelijk verbaasd over dat wat er de eerste helft op de mat werd gedeponeerd. De hooggeplaatste derdeklasser was allesbehalve scherp en totaal niet bij de les. Leider Harm Siebring: ‘We hebben de grootste moeite met clubs die ons fel op de huid zitten en onder druk proberen te zetten. Dat deed Siddeburen prima. Het is voor hen sneu dat ze in eigen doel scoren. Die goal hadden we op dat moment zeker niet verdiend. Maar goed, ook dat soort dingen gebeuren in het voetbal.’

Over de strafschop die tot de gelijkmaker zou leiden zegt hij: ‘Vanaf de plek waar ik zat was het voor mijn gevoel hands. Dat zullen echter altijd discussiepunten blijven. We zijn blij met de winst, laten we het daar maar op houden.’

* Siddeburen – Wildervank 3-3 (3-1). Bjorn Puister 1-0; Frank Oostland 2-0 (strafschop); Jason Weites 3-0; 3-1 Joury Vondeling; Bert Koers 3-2 (eigen doel); Paul Tuntelder 3-3 (strafschop).

No Replies to "Strafschoppen nekken Siddeburen"