DRC Phoenix wint noordelijke derby

Voor het wisselvallig spelend rugbyteam van DRC Phoenix uit Delfzijl stond afgelopen weekeinde de noordelijke derby tegen Groningen 2 op het programma. Uit de historie van deze confrontaties blijkt wel dat deze wedstrijden altijd voor veel spektakel staan en ook nu stelden beide teams de vele toeschouwers niet teleur. De Havenkanters wisten het duel met 13-5 in hun voordeel te beslissen.

Meteen na het startsein van de goed fluitende scheidsrechter Takens gaven beide teams elkaar geen centimeter terrein cadeau. Toch waren het de mannen van Phoenix die langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe wisten te trekken en meter na meter de Stadjers verder terug drukten.

Door goed verdedigen van de stadjers wist Phoenix echter nog geen punten te scoren. De Stadjers leken de boel goed onder controle te hebben. Toch wist Phoenix plotseling door goed werk van Erik Kuiper de line- out van Groningen over te nemen. Scrumhalf Alex Brockholz zette direct de snelle mannen in de lijn aan het werk en uiteindelijk wist Lex Ronde in de uiterste hoek van het veld de eerste try van de wedstrijd te scoren. De daaropvolgende conversie wist Ronde echter niet te benutten waardoor het bij een 5-0 voorsprong bleef.

Het spelbeeld veranderde daarna niet. Beide teams vochten hard voor elke meter en over en weer waren er kleine kansen die lange tijd niet benut werden. Vlak voor rust leek Phoenix wat vermoeid. Groningen zette de Delfzijlsters steeds meer onder druk en een moment van onoplettendheid van de thuisclub werd direct afgestraft. Een goede steal van de Groningers werd beloond met een try. Doordat ook de stadjers het vizier niet op scherp hadden werd het 5-5, wat eveneens de ruststand was.

Na de pauze gingen beide ploegen verder met de bikkelharde strijd. Het was wederom Phoenix dat goed uit de startblokken kwam. Een sterke scrum van Phoenix gaf Merijn Brouwer de mogelijkheid om de bal op te pakken en dwars door de verdedigende lijn van Groningen te stormen. Hierdoor werd de stand naar 10-5 getild. Nu werd de conversie gemist door Rolf Oosterhuis.

Phoenix bleef de Stadjers terugdringen. Aanval na aanval werd opgezet door de goed leidende Alex Brockholz. Tries werden er niet gescoord omdat Groningen zeer goed verdedigde. Toch wisten de gastheren de stand wel naar 13-5 te brengen door een rake penaltykick van Oosterhuis.

De slotfase van de wedstrijd werd Phoenix terug gedrukt. Groningen bleef anvallen om terug in de wedstrijd te komen. De voorwaartsen van Phoenix wisten echter constant de line-outs te winnen en ook de scrums zorgden voor een goed verdedigend platform waardoor er met kicks langzaam maar zeker terreinwinst werd geboekt. Ondanks een wisselvallige discipline maar vooral door keihard werken wist DRC Phoenix de overwinning binnen te slepen en dat kan zeker een teamprestatie van formaat genoemd worden.

Komend weekeinde hebben de mannen van Phoenix rust. Die zullen ze hard nodig hebben want zondag 6 november staat de zware uitwedstrijd tegen rugbyclub Drachten op het programma.

No Replies to "DRC Phoenix wint noordelijke derby"