Noordwolde maakt klassering waar

Noordwolde heeft zaterdag weer eens laten zien waarom het op de tweede plaats in de competitie van de 3e klasse C staat. Op eigen veld werd het bezoekende Helpman met 5-1 aan de kant gezet.

Een wat saaie en bovenal slordige eerste helft leverde een 1-1 ruststand op. Het was Dannick Meima die in de 17e minuut een rebound hard en goed in het doel schoot: 1-0. Ondanks het wat slappe voetbal aan de zijde van Noordwolde waren de gastheren in het eerste bedrijf wel de ploeg met de meeste mogelijkheden.

Toch deed Helpman na een half uur spelen iets terug. Een vrije trap werd snel genomen en prima over de hele breedte van het veld naar hun rechterspits gestuurd. Deze bedacht zich niet en scoorde de gelijkmaker: 1-1. Noordwolde had de stand nog voor de rust kunnen wijzigen, maar het was Silvan Havinga die er even te gemakkelijk over dacht. Eerst veroverde hij prima de bal, zag de keeper te ver voor zijn goal staan en wilde met een simpel schot de bal in het vijandelijke doel schoppen. Zijn schot was echter zo slecht dat de keeper van Helpman, die een sprintje trok richting zijn doel, de bal gemakkelijk kon keren.

De tweede helft was van een betere kwaliteit. Theo Maats wist na een paar minuten al te scoren en bracht de stand op 2-1. Na een kwartier bracht trainer Roy Kamps twee frisse spelers binnen de lijnen. Bart Hollink en Joram Wijnstra voor Ewoud Boersema en Laurens Groeneveld. Hierdoor werd het spel meteen een stuk aantrekkelijker voor het publiek.

Verdediger Marco Vos maakte de stand op het scorebord weer iets aantrekkelijker. Hij wist een gepareerd schot van Patrick Meima alsnog over de keeper heen te schieten: 3-1. Daarna was het Joram Wijnstra die een paar prachtige kansen kreeg. Pas bij de vierde kans was het echter raak. Hij kreeg loon naar werken en scoorde in de 85e minuut de 4-1. Debutant Jesse Hylkema, ingevallen voor spits Silvan Havinga, maakte het mooiste doelpunt van de dag. Vlak voor tijd wist hij met een prachtig schot over de keeper van Helpman heen de 5-1 op het scorebord te zetten.

Een saaie eerste helft en een goede tweede helft leverden ook nu de volle winst op. SC Loppersum won zijn uitwedstrijd tegen Glimmen met 6-2 en dus ging de periodetitel aan de neus van Noordwolde voorbij. Het seizoen duurt echter nog lang en Noordwolde heeft laten zien het een team vormt waar trainer Roy Kamps trots op kan zijn en dat tot grote prestaties in staat is. Het is dan ook niet ondenkbeeldig dat er aan het einde van het huidige seizoen nog wat leuks uit het vat rolt voor de geelzwarten.

* Noordwolde-Helpman 5-1 ((1-1). Dannick Meima 1-0; Tijmen Roepel 1-1; Theo Maats 2-1; Marco Vos 3-1; Joram Wijnstra 4-1; Jesse Hylkema 5-1 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "Noordwolde maakt klassering waar"