SES-toernooi krijgt uitbreiding

De 27e editie van het SES Toernooi in Delfzijl zal plaatsvinden op zaterdag 27 mei. Het eendaags evenement krijgt een andere opzet, want de Stichting Eemsdelta Sportevenementen heeft namelijk de SES Youthcup aan het voetbalspektakel toegevoegd. De liefhebbers kunnen nu dus twee dagen lang van het spelletje genieten.

Het SES-toernooi is dit jaar in een nieuw jasje gestoken met een nieuw bestuur, een nieuwe locatie (Sportpark Centrum) en nieuwe randactiviteiten. Stichting Eemsdelta Sportevenementen kijkt terug op een buitengewoon succesvol toernooi, dat op 4 juni door Zeerobben uit Harlingen werd gewonnen. De Friezen (zie foto) hebben al aangekondigd op 27 mei van het komende jaar hun titel te komen verdedigen. De voorbereidingen op het toernooi zijn inmiddels in volle gang. SES werkt weer aan een mooi deelnemersveld met teams uit de hoogste regionen van het noordelijke amateurvoetbal.

Een dag nadat de senioren de strijdbijl hebben begraven, is het de beurt aan de jeugd. Op zondag 28 mei organiseert SES namelijk de eerste editie van de SES Youthcup. Er wordt gespeeld in vier leeftijdscategorieën: onder de 8, onder de 9, onder de 10 en onder de 11 jaar. Clubs waarvan nu al zeker is dat ze één of meerdere selectieteams afvaardigen zijn onder andere GVAV Rapiditas, Be Quick 1887, NEC Delfzijl, Flevo Boys, het Duitse Germania Leer en de voetbalscholen van FC Groningen en SC Cambuur. Het deelnemersveld wordt nog verder uitgebreid. Het bestuur van de SES verwacht nog een aantal mooie clubs toe te kunnen voegen.

Over de invulling van het hoofdtoernooi wil SES nog niet veel kwijt. Daarvoor is het volgens Jan van der Zweep ‘nog te vroeg.’ Ook wat dit onderdeel betreft, werkt de stichting echter aan een invulling waar de voetballiefhebber zeker van zal smullen. ‘Het zullen twee drukke dagen worden, maar we gaan er weer voor. We hopen er weer een fantastische evenement van te maken’, aldus Van der Zweep.

No Replies to "SES-toernooi krijgt uitbreiding"