Dames Trias winnen van Donitas

De volleybaldames van Trias moesten zaterdag aantreden tegen de studenten van Donitas 7. De Stadjers staan laatste op de ranglijst met nul punten, maar is dit seizoen al wel aardig wat toppers tegen gekomen. Daar had Trias uiteraard geen boodschap aan en zegevierde uiteindelijk met 0-4,

Hoewel de uitslg doet vermoeden dat het een saaie pot was waarbij niets op het spel stond, was het voor de dames van Trias een must om deze wedstrijd met 4-0 te winnen. Dit om nog enigszins aansluiting te houden bij de top twee van het klassement en omdat de dames dit seizoen toch nog ietwat wisselvallig spel laten zien. Daardoor zat er wellicht toch iets meer spanning op het duel dan men zou verwachten.

Tijdens het inslaan bleek in ieder geval dat de dames van Donitas wel een aardig balletje konden slaan en dat Trias deze wedstrijd niet met twee vingers in de neus binnen zou kunnen slepen. Zoals wel vaker dit seizoen was de servedruk belangrijk en coach Jeroen Hulck gaf de dames dan ook als opdracht om risico te nemen in de service.

De eerste set begonnen de dames van Trias goed. De servedruk wierp wederom zijn vruchten af en de afstemming tussen de spelverdeelster en de midden-speelsters liep goed. Zo werd de eerste set gemakkelijk met 14-25 gewonnen.

De Trias-dames begonnen minder geconcentreerd aan de tweede set. Er werden wat meer fouten gemaakt. Ook een servicereeks van de tegenstander zorgde voor een spannende tweede set. Tot aan de twintig punten in ieder geval. Waar het normaliter de dames van Trias zijn die het wat benauwd krijgen wanneer de stand gelijk op gaat, werden de punten nu wel gemaakt en werd de tweede set ook binnen gesleept: 20-25.

Ook de derde set ging aardig gelijk op. Trias maakte deze set nog altijd wat onnodige fouten maar wist toch veel te corrigeren met mooie punten via de service. Ook de aanvallen aan de buitenkant begonnen deze set beter te lopen. Dit zorgde uiteindelijk voor winst in de derde set: 20-25.

De winst was binnen. Wellicht dat dit als opluchting gezien kon worden maar toch schuilt er ook altijd enig gevaar in zo’n laatste set. Er is dan al gauw sprake van wat concentratieverlies wat er voor kan zorgen dat die laatste set moeilijker binnen te slepen is dan men denkt. Gelukkig wisten de dames hun goede spel voort te zetten en werd deze set vrij makkelijk binnen gehaald met 13-25.

Komend weekeinde hebben de dames vrij, waarna de volgende wedstrijd weer een uitwedstrijd zal zijn. Op 19 november spelen de dames om 16.30 uur uit in Slochteren.

* Donitas 7 – Trias 0-4.
Setstanden 14-25, 20-25, 20-25 en 13-25.

No Replies to "Dames Trias winnen van Donitas"