DRC Phoenix revancheert zich

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl moesten zondag naaar het Friese voor de uitwedstrijd tegen RC Drachten. Phoenix wilde revanche nemen voor het duel dat vorig jaar werd verloren. En dat lukte, want de Delfzijlsters wisten met 0-22 te winnen.

Phoenix begon voortvarend aan de wedstrijd en dat uitte zich al snel in een try. Phoenix was zeker in de eerste helft de bovenliggende partij. Door het goede werk van de scrummers werden er in de eerste helft van de wedstrijd drie try’s gescoord waarvan een conversie werd benut. De tussenstand kwam daarmee op 0-17 te staan.

In de tweede helft werd het voor DRC Phoenix een stuk moeilijker. Door meerdere individuele fouten werden de gasten ver op eigen helft teruggedrongen. Maar door goed te tackelen hield DRC Phoenix stand en werd elke aanval van Drachten gestopt tot dicht bij de tryline van de groenzwarten.

Door een goede scrum op de helft van de tegenstander werd een goed lijnspel uitgespeeld, wat resulteerde in de laatste try van de wedstrijd en de uiteindelijke 0-22 eindstand. Over twee weken speelt DRC Phoenix uit tegen Heerenveen.

No Replies to "DRC Phoenix revancheert zich"