Nipt verlies DWA/Argo in zaal

De korfballers van DWA/Argo uit Winsum en Bedum hebben zaterdag hun eerste zaalwedstrijd gespeeld. In Buitenpost stond het duel tegen Flamingo´s op het programma. Na een 6-8 ruststand in het voordeel van de gasten, wisten de Friezen na een zeer spannend slo, nipt met 14-13 te winnen.

Er is met ingang van de zaalcompetitie een wijziging gekomen binnen de selectie van DWA/Argo. Sam Pestoor is weer terug van een rugblessure en mocht zijn oude plek weer innemen. Niels Japenga kampt nu met een rugblessure, wat betekent dat hij voorlopig niet zal spelen. Ook Tom van der Laan was afwezig in verband met zijn studie. Jesse Reker uit de A1 mocht daarom mee als reserve.

Het team van trainer/coach Henk Sjoerd Westra begon goed aan de wedstrijd. Met doelpunten van Nick Brandsma en Yvonne Schuuring, stond al gauw de stand op 0-2. Vervolgens wist Flamingo’s drie keer op rij te scoren. Hierna kon ook DWA/Argo drie keer scoren, met doelpunten uit handen van wederom Nick Brandsma, Natasja Schuuring en Benjamin Pestoor.

Het was een gelijkopgaande strijd, want de ploegen waren aan elkaar gewaagd. De oranje-witten uit Winsum en Bedum hadden echter wat goed te maken, aangezien zij in de bekerronde met 29-9 verloren hadden van Flamingo’s. Dat maakte dat ze extra gemotiveerd binnen de lijnen stonden. Natasja Schuuring en Sam Pestoor (2x), wisten vlak voor rust nog voor hun team te scoren en de ploegen gingen met een 6-8 ruststand de kleedkamers in.

Na de rust scoorde Flamingo’s direct. Hierop reageerde Lisette Hamminga, die een mooie strafworp versierde, welke door Natasja Schuuring vervolgens verzilverd werd. Hierna zorgde Flamingo’s met twee goals op rij dat er 9-9 op het scorebord kwam te staan. Het bleef ook in de tweede helft erg spannend en beide ploegen knokten hard om de punten binnen te slepen. Benjamin Pestoor wist met een mooie doorloopbal, die werd aangegeven vanuit de ruimte, 9-10 te maken. Hierna reageerde Flamingo’s direct met een tegentreffer.

Zo bleef het ook in het slot van de wedstrijd zeer spannend met steeds doelpunten die om en om vielen. Nick Brandsma zorgde voor 10-11, maar daarna was Flamingo’s scherp en wist drie keer op rij te scoren. Met een 13-11 stand op het scorebord kwamen Karen Oostmeijer en debutant Jesse Reker uit A1 het veld binnen. Zij vervingen Lisanne Pettinga en Nick Brandsma.

Flamingo’s vierde al een klein feestje, maar DWA/Argo was nog niet klaar met de wedstrijd. Sam Pestoor en Yvonne Schuuring wisten het samen nog erg spannend te maken door met hun treffers de stand weer in evenwicht te brengen: 13-13. De spanning was weer terug, maar uiteindelijk wist de thuisploeg met een raak schot de punten binnen te slepen: 14-13. De resterende tijd was te kort om nog iets terug te doen. Dit was voor DWA/Argo erg teleurstellend, want de ploeg had er hard voor gestreden om minimaal een punt mee naar huis te nemen.

Zaterdag zal DWA/Argo het opnemen tegen It Fean/Boelenslaan. Dit duel in de Ripperdahal in Winsum begint om 16.35 uur. DWA/Argo is er op gebrand om de punten binnen te slepen en gaat de komende week keihard aan de slag om hierin te slagen.

Scores DWA/Argo: Nick Brandsma (3x), Natasja Schuuring (3x), Sam Pestoor (3x), Yvonne Schuuring (2x) en Benjamin Pestoor (2x).

Uitslagen:
Flamingo’s           - DWA/Argo  14-13
Elko                 - Thrianta  21-22
Harkema              - Lintjo    19-11
It Fean/Boelenslaan  - DTS       13-13

Stand:
Harkema                           1- 2
Thrianta                          1- 2
Flamingo’s                        1- 2
DTS                               1- 1
It Fean/Boelenslaan               1- 1
Elko                              1- 0
DWA/Argo                          1- 0
Lintjo                            1- 0

No Replies to "Nipt verlies DWA/Argo in zaal"