Sarèl de Jong wint in Martini Plaza

In Martini Plaza in Groningen werd zondag het kickboksgala Glorious heroes gehouden. Een van de deelnemers aan dit evenement was Sarèl de Jong uit Meedhuizen.

Er stonden 28 partijen op het programma, waarvan 17 in de A-klasse. De Jong had de tiende partij van de avond. Haar tegenstander was de Nederlandse kickbokster Krystina Lexova uit Hardenberg. Er moesten drie ronden van ieder drie minuten gevochten worden.

De eerste ronde was de beste van De Jong. Ze domineerde vanaf het begin en door een goede linkse hoek kreeg haar opponent een knockdown waarmee ze acht tellen kreeg om te herstellen.

In de tweede en derde ronde gaf De Jong de Hardenbergse een paar goeie lowkicks waar ze goed last van had. De winst ging dan ook naar De Jong. Ze toonde zich na afloop zeer verheugd: ‘k ben erg blij met mijn overwinning, hoewel mijn tweede en derde ronde wel beter hadden gekund. Volgens mijn trainer deed ik te weinig en dat klopte. Er had meer in gezeten, maar ik ben er niet minder blij om. Het was een hele gave ervaring met zoveel publiek. Veel vrienden en familie kwamen om mij steunen. Na mijn partij kon ik genieten van de avond met hele mooie wedstrijden.’

De volgende uitdaging voor De Jong, die in elk geval op de voorlopige lijst met kandidaten voor het eerstvolgende Noord-Groninger Sportgala in Warffum staat, dient zich al weer aan. Op 17 december vecht ze in Sportcentrum Leek op een MMA Gala in een Octacon. Dit is een kooi waarin een kickbokspartij wordt afgewerkt (foto: Job IJlstra, Jobsartfotografie).

 

No Replies to "Sarèl de Jong wint in Martini Plaza"