Beweegdiploma’s bij GAV Unitas

Peuters en kleuters mochten zaterdag bij GAV Unitas in Usquert komen afgymmen voor het beweegdiploma 1 of 2. De vierentwintig peuters oefenen iedere week samen met een van de ouders in de gymzaal. Zodra ze naar de kleuterschool gaan, komen ze alleen gymmen. Er was een aantal afzeggingen, waardoor uiteindelijk vijftien jongens en meisjes hun diploma in ontvangst mochten nemen.

Om half twee werden alle kinderen en ouders en andere belangstellenden welkom geheten. De kinderen werden in kleine groepjes verdeeld. In de gymzaal van Usquert stonden tweeëntwintig situaties klaar. De kinderen lieten vol enthousiasme zien wat ze allemaal geleerd hadden. Ze moesten onder anderen klimmen, klauteren, schommelen, diepspringen, schoppen, mikken, springen, hinkelen, springen, rollen, draaien, kruipen, balanceren, glijden, tippen en vangen.

Na ongeveer een uur waren alle onderdelen gedaan en dansten de kinderen samen Tsjoe Tsjoe Wa. Dit is een van de favoriete liedjes van de kinderen. Er was een groot applaus voor de knappe prestatie van de kleintjes. In de kantine kregen alle kinderen een beker ranja een gezonde traktatie en natuurlijk hun welverdiende diploma met embleem en Nijntje gymboek.

Voor het beweegdiploma 1 zijn geslaagd; Julian Kamminga, Luuk Bolman, Christan Dijkstra, Mattijs Wiersma, Sofie de Jong, Joëlla Bethlehem, Milan Oost, Milan Groendijk, Marin Gast, Lenna Jongkind en Woody de Groot. Voor beweegdiploma 2 slaagden Fione Zuidema, Kami Abrahamsen, Lise Gast en Vera Steenhuis.

Woensdag organiseert GAV Unitas Pietengym voor leden en niet-leden. Er wordt een leuk parcours neergezet voor de kleuters en gymgroep 1.  De kleuters (groep 1&2) zijn van 13.15 tot 14.15 uur aan de beurt, groep 1 (groep 3&4) volgt van 14.15 tot 15.15 uur. Groep 2 (vanaf groep 5) gaat van 15.30-16.30 uur een spannend spel spelen. Voor leden is de deelname gratis. Niet-leden betalen één euro. Voor iedereen is er een traktatie. en natuurlijk  mag je verkleed komen als gympiet.

No Replies to "Beweegdiploma's bij GAV Unitas"