JO9-3 NEC Delfzijl pakt kampioenschap

De jongens van J09-3 van NEC Delfzijl hebben op de slotdag GRC Groningen JO9-2 van de titel weten af te houden.

Het werd voor de jeugdige voetballers van de Delfzijlster club een zaterdag om nooit te vergeten. GRC Groningen JO9-2, dat vanaf de tweede speelronde al aan kop had gestaan, had vorige week zaterdag punten verspeeld bij Lycurgus en nu was er nog een mogelijkheid voor de jonge NEC-ers om kampioen te worden. Dan moest er wel gewonnen worden van GVAV en ook moest Winsum minimaal gelijkspelen tegen GRC.
De stand voorafgaand aan dit titelgevecht was als volgt:

1. GRC Groningen   8-20
2. NEC Delfzijl    8-19
3. Winsum          8-18
4. Bedum           8-18

Hierbij moet worden opgemerkt dat NEC het beste doelsaldo had en dat de eerste en de tweede plaats naar de eerste klasse zouden promoveren. NEC Delfzijl zou alleen bij winst kampioen worden, omdat bij een gelijkspel van NEC in ieder geval Winsum of GRC meer punten zou halen dan de Havenkanters.

Er was bij JO9-3 niet echt sprake van enorme spanning. Er waren sommige ouders die ook niet echt vertrouwen hadden in het scenario dat GRC punten zou verspelen bij Winsum, maar er was ook een vader die heel onrustig was en die tegen een ieder die het maar wilde horen riep dat het kampioenschap aanstaande was.
Zoals gezegd was het noodzakelijk dat NEC moest winnen van GVAV en aan het begin van de wedstrijd tegen deze roemruchte vereniging leek het er niet echt op dat dit zou gebeuren.

In het begin van de wedstrijd was NEC echt duidelijk de mindere en werd het na vijf minuten 0-1 voor GVAV. Dat er voor de rust niet meer tegendoelpunten vielen was vooral te danken aan slordigheid bij GVAV en sterk keeperswerk van Lyam Vos. Het was dus eenrichtingsverkeer naar het doel van NEC maar vlak voor rust stond Kenley Guikema ineens vrij voor het doel na een assist van Miquel Groot. Hij schoot de bal er koeltjes in en hierdoor ging men rusten met een 1-1 stand.

Tijdens de pauze werden er wat tactische aanpassingen gedaan zowel aan de kant van NEC als aan de kant van GVAV en na rust kwam NEC beter uit de verf. Er werd beter gevoetbald en uit een counter scoorde Kenley de 2-1 na een assist van Gelano. Het werd na deze goal nog spannend en het publiek kon de spanning bijna niet meer aan totdat een strakke voorzet van Miquel werd beroerd door een speler van GVAV en deze belandde achter hun keeper. De stand was nu 3-1 en er waren nog maar een paar minuten te spelen.

Ondertussen had een van de vaders contact gehad met iemand die hem vertelde dat Winsum met 4-3 van GRC had gewonnen, maar hij wist het stil te houden voor de spelers tot de wedstrijd was afgelopen en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter werd dan ook door het publiek enorm toegejuichd.

Toen na de wedstrijd de penalty’s werden genomen, was er echter nog geen zekerheid of de informatie van de vader klopte maar toen Allard Jansen een telefoontje pleegde naar de VV Winsum was het definitief. NEC JO9-3 was kampioen geworden.

In de kleedkamer werd “Campione, campione olé, olé, olé” nog lang gezongen en in de kantine lieten de voorgeschotelde patatjes met mayo zich goed smaken en nadat er werd gezongen voor de verjaardag van Gelano gingen de kinderen naar huis. Clubs in de eerste klasse kunnen hun borst nat maken……

No Replies to "JO9-3 NEC Delfzijl pakt kampioenschap"