NEC Delfzijl pakt weer eens een punt

NEC Delfzijl heeft aan de laatste thuiswedstrijd van dit jaar tegen De Weide een punt overgehouden. Ruben Stam brak de score open voor de gastheren, die de Drenten na de thee langszij zagen komen dankzij een treffer van Mitchell Luchtenberg.

Na vijf nederlagen op rij werd het wel weer tijd voor het team van scheidend trainer Erwin Heerlijn dat er een succesje genoteerd zou kunnen worden. De laatste keer dat de Havenkanters de punten in eigen huis wisten te houden dateerde van begin oktober, toen Aduard met 2-0 werd geklopt. Met drie nederlagen en twee zeges deden de bezoekers het de afgelopen periode iets beter.

De gastheren, die een roerig weekje achter de rug hebben na de aankondiging dat de beide coaches Erwin Heerlijn en Duurt Dijkman aan het einde van het seizoen vertrekken, begonnen prima aan de wedstrijd.

Op het kunstgras van het sportpark Centrum werd het de gasten onmogelijk gemaakt waar ze goed in zijn. ‘Als je ze de ruimte geeft om te voetballen, wordt je van het veld getikt. Wij hebben dat zeker in de eerste helft goed opgevangen’, aldus Heerlijn.

Na een klein kwartier lag de bal achter de goalie van De Weide. Een ingestudeerde vrije trap werd door Ruben Stam tegen het nylon gewerkt: 1-0. NEC Delfzijl had daarna kunnen, misschien wel verder moeten uitlopen. De mogelijkheden daartoe waren aanwezig, maar Edwin Hodzic en Jari Slot hadden te weinig oog voor de situatie.

Jan Douwe Rinsma was bij de gastheren in de kleedkamer achtergebleven. Zijn plaats in het veld werd voor het tweede deel van de ontmoeting ingenomen door Dani Schuijl. Die beleefde overigens niet veel plezier aan zijn invalbeurt, want na driekwart wedstrijd moest hij er alweer geblesseerd af en werd hij op zijn beurt door Dennis Boerma vervangen.

De Weide begon na de thee veel agressiever en NEC Delfzijl liep te vrijwillig achteruit. In de 54e minuut werd de gelijkmaker op het bord gezet en was de strijd weer helemaal open. Bij een corner van De Weide was de tweede paal helemaal ongedekt en juist op die plek wist Mitchell Luchtenberg raak te koppen: 1-1.

Gezien de veldverhoudingen was die stand wel terecht, maar het duel was nog niet gespeeld en dus moesten de gastheren nog wel even op hun tellen passen. Op wat kleine kansjes na wist NEC niet meer gevaarlijk te worden en omdat ook De Weide geen onheil meer kon aanrichten, bleef het bij de gelijke stand.

Heerlijn: Natuurlijk had ik er liever drie gehad en gezien de eerste helft zat dat er ook wel in. Na de rust komen we goed weg, dus is het gelijkspel wel terecht. Uiteindelijk zal na de winter wel blijken waar we echt staan.’

* NEC Delfzijl – De Weide 1-1 (1-0). Ruben Stam 1-0; Mitchell Luchtenberg 1-1

No Replies to "NEC Delfzijl pakt weer eens een punt"