ZEC onderuit in duel met Holwierde

Holwierde heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de uitwedstrijd tegen het Zandeweerster ZEC met 0-3 te winnen. De eindstand was na een half uur spelen al bereikt.

Aanhaken bij de middenmoot of vooralsnog van een afstandje toekijken, dat devies gold zeker voor de thuisclub. Bij een nederlaag zou de ploeg van trainer Douwe Maat in ieder geval in de wachtkamer komen te zitten en de blik wat nadrukkelijker naar onderen moeten verschuiven.

Voor Holwierde was winst eigenlijk ook noodzakelijk, want in de race om de tweede periodetitel stonden ze er niet eens zo slecht voor. Dat hadden de gasten kennelijk ook door, want voordat de veters goed en wel waren aangetrokken, lag de bal al achter doelman Jacco Knol. Het doelpunt was afkomstig van Jurrely Torbed: 0-1.

Het veel te zwak begonnen ZEC kreeg niet veel tijd om over de tik na te denken, want binnen het kwartier was Torbed opnieuw succesvol en was de marge verdubbeld: 0-2. Thijs Stoppels deponeerde in de 31e minuut nummer drie achter Knol en daarmee was de wedstrijd in feite al gespeeld.

ZEC kon zich de vroege kater volledig zelf aanrekenen en was nadien niet bij machte het tij te keren. Ze hadden na de pauze zelfs het geluk dat Sven Beeftink, na een overtreding op Ryan Semmens, een strafschop slecht inschoot, waardoor de gastheren een nog grotere achterstand bespaard bleef.

Aan de andere kant had de thuisclub ook een strafschop moeten krijgen toen Semmens in de fout ging. Hij duwde Rein van Kleef met beide handen weg, maar de fluitist van dienst zag er geen strafschop in.

De thuisclub was niet bij machte om een beter resultaat uit het vuur te slepen. Het kreeg maar weinig mogelijkheden en moest beducht zijn op de soms messcherpe counters van de bezoekers. Die zaten echter al lang en breed in een zetel en hoefden zich nergens druk om te maken.
ZEC gaat voor de laatste wedstrijd van dit jaar naar Ten Post voor het duel met SV TEO, terwijl Holwierde op eigen veld te maken krijgt met koploper Noordpool UFC.

* ZEC – Holwierde 0-3 (0-3). Jurrely Torbed 0-1; Jurrely Torbed 0-2; Thijs Stoppels 0-3 (foto: Menne Tillema).

No Replies to "ZEC onderuit in duel met Holwierde"