Donny Westerdiep krijgt boksfans op de banken

‘Het is geweldig om in een dergelijke ambiance te mogen vechten. Dit is fantastisch. In mijn eigen stad en op ons eigen gala winnen, daar doe je het voor.’ Dat zei bokser Donny Westerdiep uit Appingedam zaterdagavond nadat het Damster boksgala ten einde was.

De sportman pur sang mocht de grote man spelen voor eigen publiek en voldeed aan de verwachtingen. Hij liet na een enerverend gevecht het vierde en gelijkmakende punt op papier zetten in de interland tussen Duitsland en Nederland, kreeg het publiek op de banken en heeft waarschijnlijk nog nooit zo vaak met fans op een foto gestaan.

De boksvereniging Appingedam bestaat dit jaar twee decennia en wilde dit op passende wijze vieren. Wat is er dan mooier dan de top van boksend Duitsland en Nederland tegenover elkaar te kunnen zetten en in het voorprogramma de kwaliteiten van de aanstormende talenten te kunnen tonen. De opzet was prima en voldeed aan de verwachtingen van de enkele honderden toeschouwers, die mooie partijen te zien kregen en Westerdiep in zijn gevecht met Michael Malizewski verbaal naar de zege droegen.

Er waren echter meer hoogtepunten, want ook Nouchka Fontijn, winnaar van Olympisch zilver in Rio de Janeiro, was in sporthal Eelwerd aanwezig. Niet om te boksen, maar de eregast kon bijna geen verstek laten gaan omdat zij haar eerste partij ooit in Appingedam had gebokst. Dat was in 2007 en ter ere daarvan kreeg ze een bord overhandigd met daarop de datum van dat gevecht. Fontijn vertelde trots te zijn op dat wat de vereniging had weten te bereiken en dat ze nog altijd met veel plezier aan haar Damster tijd terugdenkt.

Een andere opvallende verschijning was Anouk Echteld. De van origine Delfzijster begon haar bokscarrière bij de Damster club, maar bivakkeert tegenwoordig elders in het land. Zij is vanwege een zwangerschap en de geboorte van een zoon enige tijd uit de roulatie geweest en stond in Appingedam voor het eerst weer in de ring. Ze liet er geen misverstand over bestaan dat ze het verloren terrein zo snel mogelijk terug wil winnen en versloeg Elaine Gillissen van NABA uit Nijmegen.

 

 

De Thijs Koops stijlprijs werd door de kleinkinderen van Thijs, het erelid van de vereniging die dit jaar overleed,  aan de technisch uitstekend boksende Delano James overhandigd.

 

De organiserende vereniging oogstte na afloop van het gala niets dan lof. En terecht, want ook hier liet de relatief kleine vereniging zien dat men tot grootse dingen in staat is. ‘En het is natuurlijk hartstikke mooi dat Donny in het laatste gevecht het Nederlandse team langszij wist te brengen. Dat geeft het net even wat meer sjeu. En het is natuurlijk extra mooi dat hij bij jullie ook nog eens is voorgedragen voor de titel sportman van het jaar 2016’, zei een glunderende voorzitter Robbin Schonewille tegen de verslaggever van EemsmondSport. Zelfs de aanwezige burgemeester Rika Pot noemde het gala een aanwinst voor Appingedam.

No Replies to "Donny Westerdiep krijgt boksfans op de banken"