Overtuigend SV Bedum wint van LTC

De zaterdagvoetballers van SV Bedum hebben hun laatste wedstrijd voor de winterstop in winst weten om te zetten. Het Asser LTC werd met 3-1 aan de kant gezet. Het betekende een nuttige zege voor de club van scheidend trainer René Wollerich, die na de 1-2 winst van vorige week op Pelikaan S. de blik weer omhoog kan richten.

De verschillen in de middenmoot van de tweede klasse zijn bijna te verwaarlozen, dus was ieder punt welkom. Dat gold niet alleen voor de gastheren, maar ook voor de bezoekers uit de Drentse hoofdstad. Zij tankten zelfvertrouwen door vorige week het bezoekende Klazienaveen met een 3-0 nederlaag naar huis terug te sturen.

In 2J zijn de krachtsverschillen niet erg groot, dat laten de uitslagen iedere week wel weer zien. Eigenlijk is vv Groningen de enige ploeg die er, al is de kloof niet bijster groot, bovenuit steekt. Onder de lijstaanvoerder is het dringen geblazen en kan iedere nederlaag of overwinning meteen voor een flinke verschuiving in de ranglijst zorgen.

De Bedumers stonden voor de aftrap op de achtste plaats zestien punten uit twaalf duels, terwijl de ploeg van coach Gerwin Bruinsma, met slechts twee punten minder, de twaalfde plaats bezette. Gezien de belangen van beide clubs, kon men dus op voorhand een interessante wedstrijd verwachten.

De fans van de thuisclub werden daarbij op hun wenken bediend, want er waren amper 120 seconden gespeeld of de bal lag voor het eerst achter de Drentse doelman. Een voorzet van Soeratmin Venema werd door Jake Smit tegen het nylon gekopt: 1-0. In de rug gesteund door de vroege goal konden de gastheren wat vrijer voetballen en dat deden ze dan ook. De paarshemden waren de bovenliggende partij en na een kwart wedstrijd was het andermaal raak. Een half afgeslagen corner werd door Erik Kaspers opnieuw in het Drentse strafschopgebied gepompt en door tegen het nylon gemikt: 2-0.

LTC moest nu wel komen en om die gedachte te voeden, werden er binnen het Asser elftal wat omzettingen gedaan die voor meer pressie op het doel van SV Bedum moesten zorgen. Veel kwam daar niet van terecht, want door de iets aanvallender speelwijze kwamen achterin de zwakke plekken bloot te liggen. Bruinsma weet de fouten aan en gebrek aan coaching. ‘We missen een echte leider in het team die de lijnen uitzet’, reageerde hij na het duel. SV Bedum weigerde aanvankelijk gebruik te maken van de onvolkomenheden bij de Assenaren en het duel in een vroegtijdig stadium definitief te beslissen.

Ook na de thee had de thuisclub weinig van LTC te duchten. In de 64e minuut was het pleit definitief beslecht toen de thuisclub op 3-0 wist te komen. Nu was Soeratmin Venema zelf trefzeker. Hij gooide het duel in het slot. De volgende driepunter kon alvast op het formulier worden vermeld. Dat LTC er in de slotfase nog 3-1 van wist te maken, was niet meer dan een veel te kleine pleister op de wonde die de gastheren hun opponenten hadden bezorgd. David Modderman stoomde van achteruit op, ging de combinatie aan met Jarno Buist en mocht het karwei vervolgens zelf afronden. Dat deed Modderman prima. Hij schoof de bal tussen de benen van de Bedumer goalie door tegen het nylon.

‘Dit was niet alleen een nuttige, maar ook een noodzakelijke overwinning. De verschillen zijn zo klein dat je bij twee nederlagen zomaar onderin komt te staan. Om in deze competitie te blijven zullen we aan het einde van de rit minstens dertig punten moeten hebben’, schat coach René Wollerich de kansen op lijfsbehoud in. De overwinning op LTC vindt hij niet meer dan terecht. ‘We waren gewoon beter en eerlijk gezegd verbaasde me dat ook niet. Er zit genoeg potentie in deze groep spelers. Het probleem is dat we mentaal nog wel eens door de ondergrens willen zakken en daardoor te wisselvallig zijn.’

Collega Gerwin Bruinsma weet daar alles van. ‘Het is heel gek met mijn team. We kunnen prima spelen en van hoogvliegers als Klazienaveen en vv Groningen winnen om er vervolgens een week later niets van te bakken. Dit was zo’n wedstrijd waarin totaal niets liep. Het was gewoon heel slecht van ons, al doe ik SV Bedum daarmee geen recht. Zij stonden namelijk prima en waren ons op alle fronten de baas.’

Aan het einde van het seizoen zit het werk van Wollerich er op bij SV Bedum. Hij is dan drie seizoenen in dienst geweest van de fusieclub, maar heeft het Bedumer voetbal al heel wat meer jaren van dichtbij gezien. ‘Het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging’, zo luidt het cliché dat oefenmeesters meestal paraat hebben als ze bij een club vertrekken. Wollerich voegt daar een niet alledaagse uitlating aan toe door te zeggen dat hij het voetbal in Noord-Groningen wel een beetje heeft gezien. ‘Ik heb in deze regio met wisselende successen bij mooie verenigingen mogen trainen, maar wil nu wat anders. Ik ben 51 jaar en hartstikke fit. Het bevalt me nog prima om elke dag op het veld te staan. Ik wacht rustig af wat de toekomst brengt.’

* SV Bedum – LTC 3-1 (2-0). Jake Smit 1-0; Nigel Bakker 2-0; Soeratmin Venema 3-0; David Modderman 3-1.

No Replies to "Overtuigend SV Bedum wint van LTC"