Remise DWA/Argo in Hoogeveen

De korfballers van DWA/Argo stonden zaterdag in Hoogeveen tegenover thuisclub Thrianta. De combinatieploeg uit Winsum/Bedum had bijna de hele wedstrijd een voorsprong. Thrianta kon echter steeds weer op gelijke hoogte komen. De ruststand was 8-9 en na een spannende tweede helft kwamen beide teams een gelijkspel overeen. De eindstand werd 16-16.

DWA/Argo begon goed en scherp aan het treffen. Tom van der Laan versierde direct een strafworp, die Sam Pestoor er vakkundig in wist te leggen. Vervolgens was het Yvonne Schuuring die ook een doelpunt wist te maken. Daarna was het Thrianta dat wat van zich liet horen. Via treffers uit handen van Lisette Hamminga en Lisanne Pettinga werd het 2-4. Hamminga zorgde ook voor het vijfde doelpunt van de gasten. Thrianta wist hierna twee keer op rij te scoren wat een gelijke stand op het scorebord bracht: 5-5.

Zowel Lisette Hamminga, Lisanne Pettinga als Tom van der Laan hadden deze wedstrijd hun vizier op scherp staan. Lisette Hamminga wist namelijk wederom tot een treffer te komen. De thuisploeg bleef terug vechten en zorgde weer voor een gelijke stand.

Lisanne Pettinga wist op dit moment in de wedstrijd twee keer voor haar team te scoren. De spelers uit Winsum en Bedum dachten weer een gat te hebben geslagen, maar Thrianta slaagde er andermaal in om weer langszij te komen. Uiteindelijk wat het Yvonne Schuuring die haar team met een 8-9 voorsprong de kleedkamers in schoot.

Na de pauze werd binnen vier seconden een doelpunt gemaakt door Tom van der Laan. Zo sloeg DWA/Argo opnieuw een gat van twee treffers. Toch bleek het ook nu niet genoeg voor de ploeg van trainer/coach Henk–Sjoerd Westra. Wederom was er hetzelfde antwoord van Thrianta. Twee treffers op rij zorgden andermaal voor een gelijke stand. De doelpunten volgden hierna om en om. Via treffers van Lisanne Pettinga, Lisette Hamminga en Tom van der Laan kwam de stand op 12-13. Hierna wist Thrianta twee keer te scoren, wat hen voor het eerst op een voorsprong bracht.

Nu kon DWA/Argo in de achtervolging, maar Mike Bults en Tom van der Laan (2x) waren toen scherp. Hun treffers brachten een 14-16 stand op het scorebord. Het einde van de wedstrijd naderde, maar nog gaf Thrianta zich niet gewonnen. In een ultieme poging in de slotfase van het duel wist de thuisploeg nogmaals twee treffers te produceren wat een 16-16 stand tot gevolg had. Dit bleek ook de eindstand te zijn.

DWA/Argo kan terugkijken op een goed gespeelde pot. De spelers hadden vooral grote complimenten voor de broers Sam en Benjamin Pestoor die in de korfzone voor veel rebounds en dus balbezit zorgden. Voor DWA/Argo was het zeker verdiend om met een punt naar huis te keren.
Deze week gaat DWA/Argo zich klaarstomen voor het volgende thuisduel. Op 17 december speelt men de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar. Om 17.35 uur zal het duel tegen DTS (S) uit Surhuizum in de Ripperdahal in Winsum van start gaan. Voor beide ploegen is de ontmoeting zeer belangrijk. Beide teams staan na de overwinning van DTS samen onderaan en hebben de punten hard nodig.
Scores DWA/Argo: Tom van der Laan (4x), Lisette Hamminga (4x), Lisanne Pettinga (4x), Yvonne Schuuring (2x), Sam Pestoor (1x) en Mike Bults (1x).

Uitslagen & stand:
Elko	 - Flamingo’s		19-22
Harkema  - It Fean/Boelenslaan	16-10
DTS	 - Lintjo		20-18
Thrianta - DWA/Argo		16-16

Stand:
Harkema		        5-8
Flamingo’s		5-7
Elko			5-6
Thrianta		5-5
Lintjo			5-4
It Fean/Boelenslaan	5-4
DWA/Argo		5-3
DTS			5-3

No Replies to "Remise DWA/Argo in Hoogeveen"