Damster jeugd bokst in Assen

Een dag na het succesvolle boksgala was boksvereniging Appingedam alweer met drie boksers present op de jeugdboksdag in Assen. Robin Zoestbergen, Melany van der Waal en Arjen Westerdiep waren meegekomen om de ring te betreden. Helaas bleek er bij aankomst geen tegenstander te zijn voor Robin Zoestbergen, zodat zij onverrichterzake weer tussen het publiek plaats kon nemen.

Melany van der Waal nam het op tegen Husniye Calisir van boksacademy Arnhem. Voor Van der Waal was het haar debuutpartij. Beide dames lieten goed boksen zien en deden niet veel voor elkaar onder. Van der Waal liet in de partij zien dat ze goed kan boksen. Calisir wist iets vaker te scoren en pakte daarmee de overwinning.

Arjen Westerdiep bokste tegen Ziggy Pesulima van de vereniging NABA. Ook dit betekende een debuutpartij en het werd een spannende confrontatie. Westerdiep liet veel doorzettingsvermogen zien. Er werd om en om gescoord. Na afloop werd het spannend wat de uitslag ging worden. Met een klein verschil ging de overwinning naar Pesulima.

Ondanks de verliespartijen toonden de Damster trainers zich tevreden over hun jeugdboksers. De inzet was goed en gezien het debuut van beide boksers lieten ze heel goed boksen zien.

No Replies to "Damster jeugd bokst in Assen"