DIO weet niet van koploper te winnen

De heren volleyballers van DIO Bedum hebben zaterdag geen punten mee kunnen nemen uit Sliedrecht. In een spannende wedstrijd wist koploper Sliedrecht met 3-1 te winnen van de ploeg uit Bedum.

Een week eerder wisten de Bedumers in eigen huis nog een 0-2 achterstand tegen Compaen om te buigen in een 3-2 overwinning, maar dat zou nu een lastige opgave gaan worden. Sliedrecht presteert dit jaar een stuk beter dan vorige seizoen en ziet zichzelf ook bovenaan de ranglijst staan. De Bedumers daarentegen hebben het juist wat moeilijker. Vooral in uitwedstrijden wist DIO tot nu toe nog maar 4 punten te behalen. De ploeg van Edwin ten Kate zag hoe dan ook kansen tegen de koploper.

Waar aanvoerder Jan Bakker nog steeds geblesseerd is, keerde Alex Bell Moratto weer terug van een enkelblessure. Hij nam plaats op de bank. Er was wel een basisplek voor Tobias Havinga, die de afgelopen weken steeds belangrijker begint te worden.

Zoals wel vaker dit seizoen hebben de Bedumers vooral in de beginfase moeite om het ritme te vinden. Ook nu was het de tegenstander die scherper aan de wedstrijd begon en meteen een voorsprong van drie punten wist te pakken. Bij een stand van 17-15 leek DIO Bedum weer wat terug te komen, maar niets was minder waar. Sliedrecht serveerde op dat moment 8 punten oprij, waardoor de eerste set met 25-15 naar de thuisploeg ging.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. DIO begon een stuk beter te serveren en te verdedigen. Voor elk punt werd er hard gevochten. Tobias Havinga scoorde met regelmaat mooie punten door het midden en met de blokkering. Al snel liepen de Bedumers uit naar een marge van 8 punten. Dit gaven de mannen uit Bedum ook niet meer weg, ondanks dat Sliedrecht toch nog iets dichterbij kwam: 22-25.

De derde set was een zeer spannende set. Beide ploegen vochten voor wat ze waard waren. Richting het einde van set hielden ze elkaar in evenwicht. Een sterk spelende Thomas Heijs en Nico Hoekstra zorgden voor de meeste punten aan de zijde van DIO. Een verlening was uiteindelijk nodig om een beslissing te brengen. Bij een stand van 26-25 belanden een aanval van DIO in de blokkering van Sliedrecht, waardoor de derde set met 27-25 naar de thuisploeg ging.

Ook in de vierde set lieten de ploegen zien dat ze niet voor elkaar onderdeden. Het spel ging op en neer en ook nu viel de beslissing pas aan het einde van de set. Echter was het wel een discutabele beslissing. Bij een stand van 24-23 leek Sliedrecht de bal over de blokkering van DIO uit te slaan. De scheidsrechter en lijnrechter aan de zijde van DIO gaven dat ook aan. De andere lijnrechter gaf een touchébal, waardoor de scheidsrechter besloot het punt alsnog aan Sliedrecht te geven en daarmee ook de overwinning. Dit tot ongenoegen aan de kant van DIO Bedum.

Komend weekeinde staat de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma. Tegenstander van DIO Bedum is dan Cito uit Zeist. De wedstrijd in sporthal De Beemden begint om 19.30 uur.

No Replies to "DIO weet niet van koploper te winnen"