Twee toestelfinales voor turnster Bo Dopma

De 10-jarige VIOS-turnster Bo Dopma reisde zaterdag af naar Harlingen. Hier stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. Dopma komt uit in de categorie pupil 2 N2.

Het eerste toestel was de vloer. Tijdens het inturnen ging alles vrijwel perfect, maar helaas verliep de wedstrijdoefening echter anders. Een streksalto die niet goed uit de verf kwam, te weinig beenspreiding van de gymnastische sprongen, een val met handstandoverslag in verbinding met een salto voorwaarts en een val tijdens de stutrol halve draai. Dopma eindigde als tiende op de vloer met een 11.950. Dat was ontzettend balen, omdat het inturnen goed ging.

Dopma bleef niet bij de pakken neerzitten en ging vol goede moed naar het onderdeel sprong. Hier sprong zij als eerste een keurige handstandoverslag tot stand op verhoging, wat goed was voor het derde cijfer voor deze sprong (13.750).

Als tweede sprong werd er geen arabier flikflak gesprongen, maar een streksalto tot stand op verhoging. Voor deze sprong scoorde Dopma een 12.900, wat haar een gemiddeld cijfer van 13.325 opleverde. Dit was het derde cijfer op de sprong en hiermee plaatste Dopma zich voor een toestelfinale sprong.

Het derde toestel was de brug, Dopma turnde op dit toestel een oefening op de hoge ligger. Waar ze de vorige keer met een hurksalto af nog op haar billen belandde, ging zij nu een streksalto af turnen. Ze turnde een keurige oefening met mooie opzwaaien. De streksalto af was een klein beetje krom. Voor dit toestel kreeg zij 12.850, wat de derde score was voor dit toestel. Dit betekende dus nog een toestelfinale in knip.

Het laatste toestel was de balk. Dopma stond geconcentreerd op de balk. Ze turnde prachtige strakke gymnastische sprongen, een mooie radslag tot tenenstand en een prachtig boogje achterover. Helaas wel een val met de hele pirouette. In vergelijking met de moeilijkheidsgraad van de andere turnsters kwam Dopma duidelijk te kort op de balk, waardoor ze met een score van 10.300 als negende eindige.

In het eindklassement eindige Dopma als achtste, wat niet genoeg was om door te stromen naar de kwartfinale van het NK, maar ze haaalde wel twee toestelfinales. Op 14 januari zal Dopma haar derde wedstrijd turnen in Heerenveen. Wie weet pakt zij dan haar punten om landelijk door te kunnen stromen. Dopma en trainster Sandra Bosman kijken terug op een geslaagde wedstrijd.

No Replies to "Twee toestelfinales voor turnster Bo Dopma"