Belangrijke winst korfballers DWA/Argo

De korfballers van DWA/Argo hebben in Winsum een goede overwinning behaald op DTS uit Surhuizum. De Winsumers en Bedumers konden na een wat lastige start halverwege de eerste helft een klein gaatje slaan en bouwden die in de tweede helft verder uit. Het werd uiteindelijk 20-15.

DTS had tot zaterdag net zoveel punten behaald als DWA/Argo en beide ploegen deelden de laatste plaats op de ranglijst. De winnaar zou dus goede zaken doen. DTS leek aanvankelijk het beste met die druk om te kunnen gaan, want de gasten startten beter. Nadat Mike Bults en Nick Brandsma nog voor een gelijke stand van 2-2 hadden gezorgd, liepen de Friezen weg naar 2-5.

DWA/Argo had duidelijk meer tijd nodig om op gang te komen. Halverwege de eerste helft begon het echter beter te draaien bij de thuisploeg en door treffers van Natasja Schuuring, Mike Bults en Lisanne Pettinga werd het 5-5. Nadat DTS nog een keer een voorsprong had genomen, kon DWA/Argo de wedstrijd laten kantelen.

De slotfase van de eerste helft was voor de thuisploeg. Met vier treffers op rij werd het 9-6 en hierna had DTS alleen nog maar het nakijken. Bij rust was het 10-8.

Na de pauze kon Nick Brandsma direct scoren en na de tegentreffer van DTS zorgde Yvonne Schuuring met twee goals voor een nog groter gat, namelijk 13-9. Toen Lisette Hamminga er ook nog eens 14-9 van wist te maken, leek de beslissing te zijn gevallen. DTS spartelde nog wel tegen en wilde niet meteen opgeven, maar duidelijk was weldat de Friezen niet meer in staat waren om het gat nog te overbruggen. Via 16-11 en 18-13 speelde DWA/Argo de wedstrijd vakkundig uit.

De winst kwam niet meer in gevaar en de belangrijke twee punten bleven daarmee in Winsum. Door dit resultaat staat DTS nu alleen op de laatste plaats en is DWA/Argo ook Lintjo en It Fean/Boelenslaan gepasseerd op de ranglijst.

De korfballers zijn nu twee weekenden vrij en spelen dan op 7 januari de volgende belangrijke wedstrijd. Dan reist het team af naar Oldeberkoop voor de ontmoeting met Lintjo. Die wedstrijd begint om 19.20 uur.