Trias wint opnieuw van dames ON

De volleybaldames van Trias hebben hun laatste wedstrijd van dit jaar gespeeld. Tegenstander was zaterdah het vierde team van Oranje Nassau uit Groningen. Dit team waren de dames dit seizoen al eerder tegengekomen en toen wisten ze met 4-0 Een zege met dezelfde cijfers zou een mooie afsluiter van het jaar zijn., maar het werd een iets magere overwinning. Nu eindigde het treffen na,elijk in 1-3 voor Trias.

De voorbereiding op het duel liep iets anders dan gepland. Spelverdeelster Marjan Bodde reisde donderdag na de training af naar de dokterpost met een vingerkootje dat uit de kom was. Libero Marjolein Groeneveld meldde zich zaterdag voor de wedstrijd ziek. Marjan Bodde kon uiteindelijk gewoon meedoen, al zat haar vinger wel ingepakt.

Onder leiding van gelegenheidscoach Jacob Kiewiet gingen de dames van start. Naar aanleiding van de vorige ontmoeting was de verwachting dat Trias met servedruk een heel eind zou kunnen komen. De eerste set was dan ook niet heel spannend. Hoewel de servedruk niet extreem hoog was, hadden de dames van ON toch moeite om de passing onder controle te krijgen. De winst ging deze set naar Trias: 14-25.

De dames weten maar al de goed dat na zo’n makkelijk gewonnen set gemakzucht in het spel kan sluipen. En desondanks dat dit gevaar benoemd werd voorafgaand aan de tweede set, keek Trias al gauw tegen een achterstand van tien punten aan. Wellicht bij het gebrek aan een libero was de passing niet heel sterk en wist ON punten de scoren met hun service. Door middel van een time-out probeerde de coach en speelsters elkaar er van te overtuigen dat de set zeker nog niet verloren was.

Na deze time out ging het dan ook stukken beter en was Trias bezig aan een uitstekende inhaalrace. Helaas mocht dit net niet baten. ON wist deze set binnen te halen met 25-13.

In de volgende twee sets was Trias overduidelijk de betere. Spelverdeelster Marjan Bodde stond uitstekend het spel te verdelen waardoor de aanvalsters bij het ontbreken van een tweemans blokkering makkelijk konden scoren. Ook de service zorgde voor een aantal punten en On kwam er niet meer aan te pas. Trias wist deze twee sets binnen te slepen met 18-15 en 17-25.

Toch heerste er in de kleedkamer een gevoel van ontevredenheid. De tweede set hadden dames natuurlijk nooit mogen weggeven. De volgende wedstrijd vindt pas weer plaats in het nieuwe jaar. Na een paar weken rust spelen de dames dan op 21 januari om 18.00 uur tegen Krathos ds 1.

No Replies to "Trias wint opnieuw van dames ON"