Harald Bouman: ‘Sportgala biedt unieke kansen’

Het bestuur van de Stichting EemsmondSport Delfzijl heeft uit een aantal prima locaties is uiteindelijk de plek gekozen waar op zaterdag 11 februari 2017 de prijzen van het volgende Noord-Groninger Sportgala uitgereikt gaan worden. Er is unaniem gekozen voor de Op Roakeldaishal in Warffum, eens per jaar het danscentrum van de wereld.

De komende tijd gaan we ons over de invulling van de avond buigen, maar dat het weer een sportief feestje gaat worden is nu al wel duidelijk. In een interview met EemsmondSport heeft sportwethouder Harald Bouman van de gemeente Eemsmond laten blijken verheugd te zijn met de komst van het gala naar zijn werkgebied. ‘Het biedt unieke kansen voor zowel de stichting als onze gemeente. Het is mooi dat al die amateurs, die vaak professioneel bezig zijn, op een dergelijke manier worden geëerd. Dit is een fantastisch podium voor de amateursport’, aldus de politicus.

Met de aanwijzing van de OR-hal doet de Stichting EemsmondSport Delfzijl haar belofte gestand dat er ieder jaar een andere gemeente wordt bezocht. Overigens is het eerste lustrum in aantocht en dat is meer dan waar de stichting op had gehoopt toen men met het organiseren van dit evenement begon.

Tegelijk met het verschijnen van onderstaande beelden, met een impressie van Warffum en fragmenten uit Uithuizen en Uithuizermeeden, is ook de aanmelding van kandidaten voor het sportgala geopend. Tot de jaarwisseling kan men sporters voordragen die in dit jaar op sportief gebied iets opmerkelijks hebben gepresteerd. Dat kunnen sportploegen, sportmannen, sportvrouwen en/of sporttalenten zijn. De voorwaaarden zijn simpel. Het moeten amateursporters zijn die in de gemeenten wonen waar EemsmondSport actief is en dat zijn Eemsmond, Ten Boer, Slochteren, Winsum, Bedum, Delfzijl, De Marne, Loppersum en Appingedam.

De inzendingstermijn sluit zoals gememoreerd op de laatste dag van het jaar. De definitieve lijst met genomineerden wordt op de eerste dag van het nieuwe jaar bekend gemaakt. Vanaf dat moment kan men weer middels een online-stemformulier de favorieten naar voren schuiven. Nadere details over de stemronde volgen nog. Wacht dus niet met het voordragen van uw kandidaten. Geef de amateursport het podium dat men verdient. Zorg er samen met ons voor dat we op 11 februari weer een mooi feestje beleven waarbij de sporters degene zijn die in het zonnetje worden gezet. Zij rekenen op uw steun.

No Replies to "Harald Bouman: 'Sportgala biedt unieke kansen'"